Leestijd: 3 min -

DSI-800

Verminder arbeid en verbeter de opbrengst met innovatieve geautomatiseerde oplossingen van het DSI™ team bij JBT. Deze systemen - te zien op de IPPE 2022 - trimmen, snijden en portioneren optimaal gevogelte, rundvlees, varkensvlees, plantaardige eiwitten, vis en zelfs bakkerijproducten.

DSI Portioneringssystemen maken gebruik van machine vision technologieën om voedingsmiddelen te scannen en de vorm, het gewicht en het vet te bepalen. elk stuk optimaliseren voor maximale waarde voordat de eerste servogestuurde automatische sneden plaatsvinden. DSI-systemen snijden met hogedrukwaterstralen, horizontale en verticale messen om de winst van de verwerker te maximaliseren. 

Meer oplossingen Efficiënter
JBT toont en demonstreert de DSI 800 S serie Waterstraal Portioneer Systeem op de International Production & Processing Expo (IPPE) in Atlanta GA van 25-27 januari 2022. De DSI display zal de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoog rendement waterstraal portionering belichten, evenals een efficiënte en robuuste nieuwe intensivering pomp technologie eigen aan JBT die 40% minder vermogen gebruikt om 4000 of 6000 bar waterdruk te leveren. 

https://player.vimeo.com/video/240539036?h=3ecbaf3e60&title=0&byline=0&portrait=0

Hoog rendement Adaptief 3D portioneren (A3D)
Het DSI 800 Serie Portioneringssysteem wordt aangevuld met de DSI Adaptieve snijmachine 3D™ om een hoog rendement te behalen bij het portioneren van producten met een grote invoer. Het systeem combineert waterstraalsnijden met intelligent horizontaal snijden om driedimensionaal portioneren te bereiken. De nieuwe adaptieve snijmachine beschikt over bredere banen en verbeterde systemen om zich aan te passen aan vorm- en groottevariaties van inkomend product om de opbrengst te maximaliseren.

"Met het A3D-systeem hebben we de mogelijkheid om producten met dubbel gewicht te portioneren tot een sjabloon op de waterstraal en vervolgens snijden we het product op intelligente wijze horizontaal door om een bovenste en onderste portie te genereren", verklaart Dave Faires, DSI Director of Applications and Portioning Segment Leader. "Voor sommige toepassingen bereiken we zes of acht vorm-en-gewicht gecontroleerde porties van het oorspronkelijke invoerproduct."

JBT DSI Dual Robot Harvester

Arbeidsbesparende oplossingen
De DSI-portfolio omvat arbeidsbesparende oplossingen voor pluimveeverwerkers die quick service restaurants of retailproducten leveren. De populaire DSI Dual Robot Harvesting System (DRH) (foto hierboven) vermindert de arbeid die nodig is om porties te scheiden van waardevolle elementen van het portioneringsproces, zoals nuggets, brokken of repen die bestemd zijn voor verdere verwerking in bulk, zoals marineren. 

De nieuwste innovatie in het portfolio is een beproefde en exclusieve oplossing voor het verpakken van nettogewicht en trayverpakking en het op hoge snelheid sorteren of "kalibreren" van filets. JBT introduceert het beproefde Robotgrader systeem, bijgewerkt en afgestemd op de behoeften van de Noord-Amerikaanse markt in het kader van een exclusieve distributieovereenkomst. Dit geautomatiseerde systeem scant producten om vorm en oriëntatie te bepalen, weegt het product in beweging, en pakt en plaatst het product vervolgens robotisch op basis van de maximale waarde bij de hoogst mogelijke productiesnelheid in de minste ruimte die voor een dergelijke oplossing nodig is. 

"Alle vier de DSI-oplossingen zullen te zien zijn op de expo, naast een videokiosk die onze toepassingen en onze JBT-oplossing voor ondersteuning op afstand en IoT demonstreert, genaamd iOPS," voegt Faires toe.

JBT zal aanwezig zijn op IPPE 2022 in Atlanta GA van 25-27 januari in Booths C12743 en C12943 in het Georgia World Congress Center. 

KLIK HIER om meer informatie of een gesprek op de stand aan te vragen