Leestijd: 2 min -

De wereldwijde vraag naar voedselproducten zoals kalkoenen, hammen en kippen is stabiel gebleven, maar het aanbod van arbeid is afgenomen. Automatisering is de oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten. De knip- en verpakkingssystemen van JBT Tipper Tie bieden een geautomatiseerde oplossing om de productielijnen draaiende te houden in een wereld waar verwerkers te kampen hebben met een tekort aan arbeidskrachten.

Tipper Tie's onlangs geïntroduceerde TN3004 is een nieuwe generatie geautomatiseerd verpakkingssysteem dat ideaal is voor traditionele netproducten zoals hele kalkoenen en spiraalvormige hammen, maar ook voor het netten van kalkoenborsten, hammen met of zonder been, briskets en zelfs mortadella. De TN3004 netwerkt automatisch een overwrap of afgewerkt net op een product met een minimum aan tussenkomst van de operator. Bovendien weegt het systeem het product alvorens het gewicht, de prijs en de barcode af te drukken, het prijskaartje automatisch aan te brengen en een handvat te creëren. 

https://www.youtube.com/embed/rAtpWFh7B2k

Complete oplossing
"Het mooie van de TN3004 is dat de operator het product gewoon op een transportband plaatst, het weegt en vervolgens wordt al die informatie uitgeprint. Het product wordt gesorteerd, een handvat gecreëerd en een label aangebracht, zodat alles klaar is voor verkoop in een supermarkt", legt JBT Tipper Tie's Director of Product Management, Conrad Faust, uit. 

De grootheid van de TN3004 is het voert al deze stappen uit in één enkel proces, zegt Faust. Voor nog meer automatisering en flexibiliteit is het systeem verkrijgbaar in links- en rechtsgeoriënteerde versies, wat niet alleen betekent dat de TN3004 gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende lay-outs, maar ook de mogelijkheid biedt om twee machines samen te plaatsen voor een hogere productiviteit onder één enkele operator.

Tekorten overwinnen
Grotere automatisering is een belangrijke en toenemende trend in de VS en de rest van de wereld, gedreven door personeelstekorten en verergerd door de uitdagingen van de Covid-19 pandemie. "Het is erg moeilijk voor onze klanten om arbeidskrachten te vinden en te behouden, en de pandemie heeft deze problemen en zorgen nog verergerd," zegt Faust. "Geautomatiseerde oplossingen zoals de TN3004 kunnen arbeidskrachten vrijmaken om zich te concentreren op taken die meer waarde toevoegen, zoals het verbeteren van uw bottom dollar."

Slimme automatisering
De innovatie van Tipper Tie houdt daar echter niet op. Tipper Tie heeft ook hun nieuwe RLW Rucker om de productiviteit van de TN3004 verder te verhogen. Dit maakt het bijvullen van de netten van uw TN3000-serie goten sneller, veiliger en betrouwbaarder. Dit is nog maar een manier waarop JBT Tipper Tie met u meedenkt. 

LEES MEER over de JBT kipperband TN3004

JBT Tipper Tie zal aanwezig zijn op de Anuga 2022 in Keulen, Duitsland van 26-29 april, en op de IFFA 2022 in Frankfurt, Duitsland van 14-19 mei 2022.