Leestijd: 2 min -

Of het nu gaat om de verwerking van vers gevogelte, rund- en varkensvlees of op delicatessen gerichte vleeswaren, ham met been of hele kippen, kleinere verwerkers lopen vaak tegen dezelfde hindernis aan: de kosten. Met dit in gedachten heeft JBT de Schöder IMAX ECOLINE Injector gelanceerd, een budgetvriendelijk systeem met alle kwaliteit die met de naam Schröder wordt geassocieerd.

De IMAX ECOLINE is speciaal ontwikkeld voor kleine en middelgrote bedrijven. gunstige instapprijs en met lage bedrijfskosten in de basisversie, maar is, van cruciaal belang, even effectief voor een breed scala aan verwerkte vleesproducten. Meer dan dat, de IMAX ECOLINE heeft een bewezen, robuust aandrijfconcept gecombineerd met een doordacht hygiënisch ontwerp; allemaal erkende kenmerken van Schröder injectoren.

https://www.youtube.com/embed/PiqWEdqJaVQ

Voldoen aan de vraag
"De ECOLINE is ontwikkeld voor kleinere, kostenbewuste verwerkers of voor degenen die net beginnen in de sector," legt David Hayden uit, JBT's Marination and Cured Meats Product Manager voor Noord-Amerika. 

De machine is verkrijgbaar in drie maten en werd in 2021 geïntroduceerd als antwoord op de wereldwijde vraag van kleinere verwerkers naar een oplossing die aan hun budgettaire en productiebehoeften voldoet. De reeks maten komt ook tegemoet aan de eisen van verwerkers in Europa en Afrika, waar de productafmetingen doorgaans kleiner zijn dan in Amerika. "Deze machines zijn zo ontworpen dat ze flexibeler zijn om te voldoen aan de behoeften van kleine tot middelgrote bedrijven", aldus Hayden.

Pekelbereiding
Een andere oplossing ter aanvulling van de IMAX ECOLINE is de BRIMAX systeem voor pekelbereiding, een mixer ontwikkeld voor de productie van alle soorten pekel die bij injectieprocedures worden gebruikt. De BRIMAX is beschikbaar in verschillende afmetingen en handhaaft een gestandaardiseerde productkwaliteit onder de strengste hygiëne-eisen. Uniek is ook de software, die op basis van jarenlange ervaring is ontwikkeld en verfijnd, die als operator het hele systeem uitvoert, controleert en documenteert.

De IMAX ECOLINE en BRIMAX - samen met een reeks andere JBT Schöder en Wolf-tec oplossingen - zullen te zien zijn van 14-19 mei 2022 in Hal 8.0, Stands G06 & H06 op IFFAde jaarlijkse vakbeurs voor de eiwitindustrie in Frankfurt, Duitsland.

KLIK HIER voor meer informatie of een afspraak bij de stand!