Leestijd: 2 min -

Veel vlees, vis en vleesvervangende producten worden tijdens de industriële voedselverwerking op de een of andere manier gecoat, maar de aanwezigheid van moeilijk te reinigen "donkere zones" kan het moeilijk maken om aan de internationale normen voor voedselhygiëne te voldoen. Een oplossing komt in de vorm van JBT alco's Pro Coating Line, een systeem met grote, gladde, gemakkelijk te reinigen oppervlakken.

Als belangrijk onderdeel van de alco productportfoliowordt de coatinglijn gebruikt op het gebied van het coaten van levensmiddelen en bestaat uit een Preduster, een Battering machine, een Breading machine en een Drum Breader, alsmede een Dipper.

Het brede spectrum van de coatinglijn bestrijkt alle productcategorieën, van uniform gepaneerde koteletten, volledig gecoate mozzarella sticks, kipnuggets, veganistische vissticks, groenten en zelfs snoepgoed en gebakken producten.

Uiteenlopende output
Een soortgelijke diversiteit is te vinden in het productiebereik. Zowel kleinere bedrijven als grotere industriële ondernemingen kunnen kiezen uit productiebreedten van 250, 400, 600, 700 en 1.000 mm, waardoor maximale controle ontstaat over lijnintegratie en productieoutput.

De coatinglijn Pro Series is in de fabriek uitgerust met hoogwaardige roestvrijstalen motoren, die een hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid leveren. Tegelijkertijd wordt elke lijn geleverd met een Siemens 7″ PLC touch panel om individuele parameters vrij aan te sturen, recepten te beheren en statistieken te evalueren. Met het PLC touch panel kunnen onder andere de bandsnelheden van 2 - 21 m/min tot 29 m/min individueel worden geregeld.

Cruciaal is dat het geoptimaliseerde hygiënische ontwerp van de Pro Series grote, gladde en gemakkelijk te reinigen oppervlakken biedt zonder "donkere zones" en daarmee voldoet aan de internationale hygiënenormen in de levensmiddelenindustrie.

Kostenbesparende opties
Afgezien van deze harde feiten maakt het ontwerp van de coatingmachines van alco het mogelijk om standaard reserveonderdelen zoals sensoren, slangen, enz. universeel te gebruiken voor alle coatingmachines van de alco Pro-serie, wat een doorslaggevend voordeel kan zijn in tijden van onderbroken leveringsketens en langere levertijden.

De alco Eco coating lijn biedt een ruimte- en kostenbesparend alternatief voor de Pro versie. Met zijn compacte en solide ontwerp past hij in kleinere faciliteiten en wordt hij geleverd met verschillende uitrustingsmogelijkheden.

Bovendien zijn beide versies van de coatinglijn verkrijgbaar met aanvullende accessoires die de dagelijkse verwerking vergemakkelijken en verdere functies bieden. Het assortiment omvat diverse beslagmixers, paneer- en meelvoeders, efficiënte beslagfilters, productlaadtafels voor een ergonomische en veilige toevoer van producten naar de onmiddellijk daarop volgende machines, en transportbandtechnologie die individueel aan elke productiefaciliteit kan worden aangepast.

MEER informatie over alco coating lijnen