Leestijd: 4 min -

Door Carlos Fernandez, EVP Customer Sustainability & Market Development 

Bij JBT Corporation streven we ernaar onze impact op het milieu te verminderen en duurzame praktijken in al onze activiteiten te bevorderen. Duurzaamheid is een werk in uitvoering en zit in ons DNA.

Hoewel het grootste deel van onze impact ligt in de oplossingen die wij onze klanten bieden, is onze inzet voor verantwoordelijkheid voor het milieu uit tot onze activiteiten. Wij streven ernaar dat onze faciliteiten efficiënt en veilig werken, net als de oplossingen die wij onze klanten bieden.

Terugkijkend op wat we vorig jaar hebben bereikt, hebben we aanzienlijke vooruitgang geboekt bij onze duurzaamheidsinspanningen. We hebben productiefaciliteiten, Food Technology Centersen kantoren op zes continenten en in meer dan 25 landen, en in al die landen heeft onze collectieve focus op voortdurende verbetering ons goed van pas gekomen bij onze inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu te verminderen. In deze blog kunt u enkele voorbeelden lezen van initiatieven die onze vestigingen hebben geïmplementeerd of aan het implementeren zijn.

 JBT site wordt groen!
Een van de belangrijkste initiatieven die we in onze fabriek in Helsingborg, Zweden, hebben uitgevoerd, was het overgang naar elektrische voertuigen. We introduceerden een groene poolauto, installeerden oplaadpunten voor elektrische en hybride auto's op verschillende parkeerplaatsen van ons kantoor en vervingen zelfs een deel van het woon-werkverkeer tussen kantoor en werkplaats door elektrische fietsen. 

We hebben ook deelgenomen aan een Energy Demand Response programma in onze vestiging in Kingston, New Yorkwaarbij betalingen werden gedaan aan grote energieverbruikers die ermee instemden hun energievraag te verminderen in tijden van spanningen op het elektriciteitsnet. Onze deelname resulteerde in een capaciteitsprestatie van 114%, waardoor de energie en de prijzen in de gemeenschap laag bleven. De betalingen die met dit programma werden verdiend, werden vervolgens geherinvesteerd in betere software voor energiebeheer en diensten om de kosten te verlagen en de operationele prestaties te verbeteren.

We hebben ook onze verlichtingssystemen op verschillende locaties aanzienlijk gewijzigd door verschillende LED-armaturen in onze faciliteiten te installeren. Dit resulteerde niet alleen in een langere levensduur van onze lampen, maar ook in verbeterde energie-efficiëntie, milieuprestaties en afvalverwerking..

Wij hebben ook onze afvalverwerking verbeterd door in onze vestiging in Livingston (Verenigd Koninkrijk) een perscontainer te installeren ter vervanging van kleinere containers en vuilnisbakken, waardoor er minder afval van het terrein hoeft te worden opgehaald en er dus minder vrachtwagens naar het terrein hoeven en de koolstofuitstoot van dieseltrucks op de weg afneemt.

 

Minder afdrukken met digitaal platform voor het delen van verkoopdocumenten
Daarnaast hebben we het aantal afdrukken helemaal teruggebracht door een digitaal platform voor het delen van verkoopdocumenten te implementeren, waardoor afval wordt voorkomen, bomen worden gespaard en de papierproductie, printerinkt en niet-biologisch afbreekbaar plastic omhulsel worden verminderd. We hebben ook het versnipperen van papierrecords gepland voor recycling, waardoor 584 bomen werden gered sinds de invoering van het initiatief in januari 2022 en waardoor meer dan 100 kubieke meter stortplaats wordt geëlimineerd..

Wij hebben ook onze inspanningen gelokaliseerd en de vrachtuitstoot geminimaliseerd door onze Duitse vestiging in Glinde zelfvoorzienend te maken voor de productie van klemmen, waardoor de haastige luchtvracht en de totale zeevracht van onze Amerikaanse productievestiging in Apex, North Carolina, werden beperkt.

Ten slotte hebben we de oude en verouderde ketel vervangen door een efficiënte ketel, wat een voorspelde energiebesparing van 28% opleverde, en een betere lokale regeling voor het wijzigen van de aanvoertemperatuur, waardoor minder gas werd verbruikt en de energierekeningen in onze fabriek in Livingston (Verenigd Koninkrijk) daalden.

JBT medewerkers ondersteunen met CSR activiteiten
Naast onze duurzaamheidsinspanningen legt het Protein-team van JBT Corporation ook sterk de nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen (CSR). Ons CSR-stuurteam werd in 2022 in APAC opgericht en we hebben activiteiten gepland en uitgevoerd in China, Thailand en Singapore. Deze activiteiten waren gericht op maatschappelijke betrokkenheid, vrijwilligerswerk door werknemers en milieubeheer..

Een van onze opmerkelijke MVO-initiatieven was een georganiseerd natuurbehoudsevenement in Thailand, waarbij onze medewerkers vrijwillig hun tijd besteedden aan het planten van bomen en het aanleggen van zoutpannen voor de plaatselijke fauna in een plaatselijk bosreservaat.

Onze MVO-activiteiten komen niet alleen ten goede aan de gemeenschappen waarin wij actief zijn, maar sluiten ook aan bij de waarden en missie van ons bedrijf om een verantwoordelijke burger te zijn. Wij zullen ons blijven inzetten voor zinvolle MVO-activiteiten en partnerschappen om de samenleving en het milieu positief te beïnvloeden.

Belangrijke stappen
Als Executive Vice President Customer Sustainability and Market Development ben ik bijzonder trots op de vooruitgang die we als team hebben geboekt in onze duurzaamheidsreis. We hebben belangrijke stappen gezet om de milieu-impact van onze activiteiten te verminderen, van de overstap naar elektrische voertuigen, de verbetering van onze afvalverwerking tot de vermindering van ons energieverbruik door efficiënte boilers.

Ik ben enthousiast om het komende jaar duurzame praktijken en initiatieven te blijven implementeren. Wij zullen blijven streven naar voortdurende verbetering van onze activiteiten en naar zinvolle MVO-activiteiten die een positief effect hebben op de samenleving en het milieu. Onze inzet voor duurzaamheid is niet alleen het juiste om te doen, maar helpt ons ook om op lange termijn waarde te creëren voor onze belanghebbenden en de gemeenschappen waarin we actief zijn. We zullen blijven samenwerken om van JBT Corporation een leider te maken in duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.