Leestijd: 3 min -

Met Gulfood Manufacturing 2022 show in Dubai, VAE om de hoek, kijkt JBT ernaar uit om alle oplossingen, producten en innovaties te tonen die we hebben ontwikkeld om klanten te helpen hun bedrijf te laten groeien. We zijn trots om alco, een belangrijke leverancier van verdere voedselverwerkingsoplossingen en productielijnen, te verwelkomen en te introduceren in de JBT familie.

De overname van alco vormt een aanvulling op en uitbreiding van ons productaanbod in verdere verwerkingin het bijzonder door de uitbreiding van ons aanbod in kant-en-klare maaltijden en plantaardige eiwittechnologie.

Volgens Rabie Rawand, JBT's Regional Sales Manager voor het Midden-Oosten, is JBT met alco in staat om nieuwe, hoogwaardige bereidingsoplossingen aan te bieden die nog beter aansluiten bij de behoeften van voedselverwerkers. Dankzij de toevoeging van alco, vervolgt hij, zullen klanten ook profiteren van aanzienlijke synergieën binnen het JBT-assortiment van oplossingen, waaronder aanvullende systemen voor coaten, frituren en spiraalkoken.

 

Voldoen aan de behoeften van klanten
Bezoekers van de JBT stand op de komende Gulfood Manufacturing 2022 show, die plaatsvindt in Dubai van 8 tot 10 november, kunnen meer te weten komen over alcooplossingen voor voedselbereidingwaaronder hoogwaardige molens, multifunctionele mengers en veelzijdige vormmachines. Met de introductie van de aanvullende oplossingen van alco kan JBT volgens Rawand zowel een breder scala aan oplossingen bieden als een snellere return on investment.

"Dankzij de overname van alco kan JBT inspelen op de unieke behoeften van klanten door ons portfolio uit te breiden met voorbereiding en vorming, en door ons aanbod in verdere verwerkingsoplossingen zoals coaten, frituren en koken te versterken", zegt Rawand. "We zien grote synergieën tussen de oplossingen van alco en de bestaande systemen van JBT, en de mogelijkheid om aan precieze eisen voor kwaliteit en capaciteit te voldoen."

Introductie van de Spiraaloven met één trommel
Een van de andere oplossingen die tijdens Gulfood Manufacturing onder de aandacht worden gebracht is Alco'sSpiraaloven met één trommeldie volgens Rawand klanten een toegankelijke optie biedt voor het op grotere schaal bereiden van gevogelte. "Met de nieuwe toevoeging van alco's Spiral Oven met één trommel hebben we een goede oplossing voor producenten met lagere productievolumes die nog niet klaar zijn voor de hoge productieschaal van de grotere Stein TwinDrum Spiraaloven," legt hij uit. "De alco Spiral Oven biedt een goede middenweg."

Net als andere markten heeft het Midden-Oosten zijn eigen verschillen waarmee rekening moet worden gehouden; in dit geval een focus op kwaliteit en een dynamische investeringscultuur. En hier kan JBT volgens Rawand goed bij helpen, dankzij de toevoeging van alco.

"We kunnen klanten in het Midden-Oosten opties bieden die we voorheen niet konden aanbieden op het gebied van bereiding en vorming, waaronder ook hoogwaardige standalone apparatuur en op maat gemaakte oplossingen, zoals HotCookers, Flatteners, Cordon Bleu Slicers, om er maar een paar te noemen," voegt hij eraan toe. "We kunnen de lijn ook ontwerpen om precies aan de behoeften van de klant te voldoen op een zeer efficiënte manier met een uitstekend rendement op investering."

JBT zal aanwezig zijn op Gulfood Manufacturing 2022 in Hal 4, D4-42 in het Dubai World Trade Center, Dubai van 8-10 november 2022.

LEER MEER over alco oplossingen