Leestijd: 2 min -

JBT Corporation is trots om het Terra Carta of The former Prince of Wales' Sustainable Markets Initiative te ondersteunen. Deze stap is een stap in JBT's streven naar duurzame resultaten voor natuur, mens en planeet.

Wat is de Terra Carta?

De Terra Carta is een handvest van ambitieuze, praktische acties gericht op een werkelijk duurzame toekomst. Het werd gelanceerd door de voormalige Prins van Wales tijdens de One Planet Summit op11 januari 2021. De Terra Carta biedt een routekaart voor versnelling naar een ambitieuze en duurzame toekomst die gebruik maakt van de kracht van de natuur in combinatie met de transformerende kracht, innovatie en middelen van de particuliere sector. De tien Terra Carta-artikelen begeleiden organisaties bij het centraal stellen van natuur, mensen en de planeet in hun waardecreatie. De Terra Carta dient als leidraad voor het Sustainable Markets Initiative (SMI).

De Terra Carta Supporters zijn een coalitie van publieke en private organisaties die hun steun aan de Terra Carta principes hebben bevestigd. Deze supporters gaan ermee akkoord hun rol te spelen in het centraal stellen van natuur, mensen en de planeet in de waardecreatie van hun organisatie. Het Terra Carta Supporters Programma is een manier voor organisaties om hun steun aan het Terra Carta mandaat te erkennen. Het SMI gebruikt de Tien Artikelen als leidraad voor zijn duurzaamheidsacties en -agenda.

Duurzame resultaten voor natuur, mens en planeet

JBT Corporation's lidmaatschap van het Terra Carta Supporters Programme is een andere manier waarop we onze inzet voor duurzame resultaten voor natuur, mens en planeet kunnen aantonen. JBT Corporation is een wereldwijde leverancier van technologische oplossingen voor de voedsel- en drankverwerkende industrie. JBT heeft een wereldwijd bereik en onze betrokkenheid bij de Terra Carta zal een aanzienlijke impact hebben op duurzame resultaten.

JBT's CEO, Brian Deck, zei over het lidmaatschap van het bedrijf van het Terra Carta Markets Initiative: "We zijn er trots op deel uit te maken van het Terra Carta Supporters Programme en de Terra Carta principes te ondersteunen. Onze inzet voor duurzaamheid is een kernwaarde van JBT Corporation en we geloven dat de Terra Carta ons zal helpen bij het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen."

JBT's lidmaatschap van het Terra Carta Markets Initiative is een belangrijke stap naar duurzame resultaten voor natuur, mens en planeet. De Terra Carta is een essentiële routekaart voor versnelling naar een ambitieuze en duurzame toekomst, en JBT is enthousiast om de principes ervan te omarmen. We hopen dat meer organisaties het voorbeeld van JBT zullen volgen en zich zullen aansluiten bij het Terra Carta Supporters Programma om hun steentje bij te dragen aan een werkelijk duurzame toekomst.

Lees hier meer