Leestijd: 2 min -

Mals en sappig van binnen, knapperig van buiten - dat is de zogenaamde "gouden standaard" voor gefrituurde producten. De nieuw verbeterde friteuse uit de ECO-serie van JBT alco voldoet niet alleen aan deze norm, maar zorgt ook voor een nog snellere, kostenefficiëntere en comfortabelere voedselverwerking, terwijl de investeringskosten zo laag mogelijk blijven. 

Een energiebesparende, krachtige warmtewisselaar met een zeer efficiënte warmteoverdracht en nauwkeurig regelbare olietemperatuur is het middelpunt van deze friteuse van de volgende generatiedie ook zorgt voor duurzame verwerking, ergonomische bediening en verhoogde procesbetrouwbaarheid. Elektrische verwarmingselementen, rechtstreeks geïnstalleerd in het oliecarter, zijn in staat 97-99% van de opgewekte warmte onmiddellijk naar de omringende olie te geleiden.

Bovendien wordt de controle over de kooktijd en de olietemperatuur gemaximaliseerd via een PLC-touch panel systeem. Op deze manier kunnen klanten het gewenste uiterlijk en kookeffect bereiken zonder verlies van productgewicht.

Winnende kenmerken
Enkele van de voordelen die de ECO-friteuse voor voedselproducenten biedt, zijn een nieuw oliecirculatiesysteem met variabele pompsnelheid voor een optimale energieoverdracht en een gelijkmatige temperatuurverdeling met een geïntegreerde filterzeef.

De ECO maakt verder gebruik van een geavanceerd veiligheidsconcept met beveiliging tegen oververhitting van de olie en controle van de minimale vulniveaus door middel van een geïntegreerde niveausensor en optische waarschuwingssignalen. Bovendien is het ontwerp van de friteuse voorzien van een elektrische keramische sectieradiator in gepolijste roestvrijstalen buizen voor een optimale warmteoverdracht en hygiëne, terwijl een waterslot zorgt voor een efficiëntere warmte-isolatie.

Nog niet overtuigd? Kom dan kijken hoe de friteuse presteert met uw producten door een afspraak op maat te maken in JBT alco's Food Technology Center in Bad Iburg, Duitsland.

LEER MEER over de alco ECO friteuse of boek een afspraak in het JBT alco Food Technology Center.