Leestijd: 2 min -

Wilt u het energieverbruik van vriezers verminderen en tegelijkertijd de capaciteit verhogen? In antwoord op een sterke vraag van eiwitklanten naar koeloplossingen die aan beide eisen voldoen en tegelijkertijd meer directe controle bieden, biedt het LVS Refrigeration™ System van JBT nu een oplossing die achteraf op bijna alle bestaande Frigoscandia-vriezers kan worden gemonteerd.

JBT begrijpt de noodzaak om het energieverbruik te verminderen en energie te besparen, en heeft daarom het LVS koelsysteem ontworpen voor een laag energieverbruik en optimale vriesprestaties. Maar daar houden de voordelen van het LVS niet op: het systeem biedt aanzienlijke economische voordelen, met de kans om reduceer uw koelmiddelvulling tot 50%.

Verbeterde efficiëntie
"Met een LVS kunt u minder energieverbruik en meer vriescapaciteitdie aan elkaar gekoppeld zijn," legt JBT Refrigerant Development Engineer Håkan Ohlsson uit. "Je hebt ook een lagere ammoniakvulling en meer directe controle over het systeem."

Door de scheiding van vloeistof en gas dicht bij de vriezer te laten plaatsvinden - en niet ver weg zoals bij een traditioneel pompsysteem - bedragen de typische productiecapaciteitsverliezen in totaal slechts 0,5%, vergeleken met 3-5% voor een pompsysteem, aldus Ohlsson. "Elke graad C verlies is gelijk aan 3% verlies in vriesprestaties, dus het is een enorm verschil," voegt hij eraan toe.

In feite zijn JBT LVS-koelmachines tot 20% efficiënter dan traditionele gepompte koelsystemen met een gepatenteerd droog aanzuigsysteem dat meer capaciteit van de compressor en betere verdamperprestaties levert; dit alles zorgt voor een grotere vriescapaciteit.

Verbeterde duurzaamheid
Een ander belangrijk voordeel van het LVS is zijn vermogen om een verbeterde duurzaamheidsprestatie te leveren in vergelijking met de meeste traditionele systemen. Hoewel extra veiligheidsuitrusting en training vereist zijn, beveelt JBT het gebruik van ammoniak aan bij het systeem; een neutraal gas dat geen invloed heeft op de opwarming van de aarde. Maar zelfs in gevallen waar CO2 wordt gebruikt, stelt het LVS klanten in staat om de lading en dus de totale milieu-impact te verminderen.

Retrofitting is een andere belangrijke functie die beschikbaar is via het LVS, waarbij het systeem zo is ontworpen dat Bijna elke JBT Frigoscandia-vriezer kan worden omgebouwd.. De belangrijkste voordelen van het LVS, vervolgt Ohlsson, kunnen worden samengevat als minder verliezen en kosten, ruimtebesparing in de machinekamer en minder energieverbruik, plus de mogelijkheid om extra compressoren rechtstreeks op het systeem aan te sluiten. "Door middel van klepregeling kunnen we de koeling zowel voor koelen, ontdooien als drogen regelen, zodat de vriezer zo goed mogelijk presteert", zegt hij.

"Het is voor JBT vanzelfsprekend om klanten helpen hun duurzaamheid te verbeterenen daarom is de ontwikkeling van ons LVS-systeem belangrijk - en duidelijk omschreven - in de JBT-strategie," besluit Ohlsson.

LEER MEER over het JBT LVS Refrigeration™ Systeem