Leestijd: 2 min -

Stel je voor dat een consument gaat zitten voor zijn avondeten en een steen of een stuk verkalkt bot - of erger nog glas of metaal - in zijn kipfilet of biefstuk aantreft. Dergelijke bevindingen kunnen leiden tot kostbare terugroepacties die reputaties kunnen schaden en contracten kunnen beëindigen. Bescherming tegen dergelijke voorvallen is niet alleen essentieel voor de gezondheid van een bedrijf - en de veiligheid van de consument - maar is nu ook verplicht volgens de voorschriften van het USDA.

Een van de meest effectieve manieren om eenvoudig en efficiënt verontreinigingen op te sporen is via XVision™ FlexScan™ van JBTeen intelligent röntgeninspectiesysteem dat bij uitstek geschikt is voor het vinden en elimineren van verontreinigingen in zowel natte als droge omgevingen.

Een andere kijk op detectie
De FlexScan herziet de detectie van verontreiniging door gebruik te maken van een nieuw flexibel modulair detectiesysteemdie gebruik maakt van meerdere röntgentechnologieën om verontreiniging te zien en te verwijderen uit voedsel.

"Dergelijke verontreinigingen omvatten metaal, zoals roestvrij staal, steen en glas, dat tijdens het productieproces in gevogelte en rood vlees - en vooral verpakt vlees - terecht kan komen", legt Dino Carbone, Division Product Manager bij JBT XVision, uit. "Dit biedt een niveau van bescherming aan de klanten van onze klanten en aan de eindgebruiker, zodat zij er zeker van kunnen zijn dat hun voedsel veilig en van hoge kwaliteit is. Het is een noodzakelijk onderdeel van het productieproces geworden, en een die nu vereist wordt door het USDA."

Maximale flexibiliteit
Carbone zegt dat klanten dol zijn op het hygiënische en robuuste ontwerp van de FlexScan, evenals op zijn vermogen om te werken in natte productieomgevingen waar verontreiniging kan optreden. De FlexScan heeft ook een ongekende flexibiliteit. Hij kan stroomafwaarts worden geplaatst na apparatuur zoals een slijpmachine of verder stroomopwaarts, zodat verontreinigingen eerder in de productielijn kunnen worden opgespoord en verwijderd. Het voordeel hiervan, vervolgt Carbone, is dat het de hoeveelheid afval en de kosten vermindert wanneer een klant verderop in de lijn verontreiniging ontdekt. "Dit is vooral nuttig wanneer klanten producten van andere locaties aanvoeren," zegt hij.

IPPE 2022
EEN FlexScan machine, met een geïntegreerde intrekbare neus en afstootband, zal te zien zijn als onderdeel van JBT's aanwezigheid op IPPE 2022de jaarlijkse vakbeurs die plaatsvindt in Atlanta GA van 25 tot 27 januari. "IPPE is een beurs waar iedereen uit de hele industrie samenkomt, dus het is zeker een belangrijke plaats voor ons om onze klanten te adviseren over enkele van de nieuwe technologieën en oplossingen die we hebben," voegt Carbone toe.

JBT zal aanwezig zijn op IPPE 2022 in Atlanta GA van 25-27 januari in Booths C12743 en C12943 in het Georgia World Congress Center.

KLIK HIER om meer informatie of een gesprek op de stand aan te vragen