Leestijd: 2 min -
https://www.youtube.com/embed/vNr8SWJClp0

Bent u op zoek naar een re-chiller die boven de industrienorm presteert zonder torenhoge energierekeningen? De COOLCAT Re-Chiller zou de optie kunnen zijn die u zoekt, dankzij de hoge prestaties en een systeem dat energiebesparing in zijn ontwerp inbouwt.

De COOLCAT, een van de beste koelmachines die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, combineert een uitstekende betrouwbaarheid met een van de zuinigste systemen die in de handel verkrijgbaar zijn; een systeem dat gebruik maakt van twee hermetisch gesloten ammoniakpompen, een voor het hoofdgebruik en de andere als back-up in geval van onvoorziene omstandigheden. 

Ingebouwde besparingen
"Er zijn heel wat besparingen ingebouwd in het ontwerp," legt Dustin Huggins uit, JBT's Product Manager voor Chillers en Re-chillers. 

"De eenheid is een recirculatiesysteem en gebruikt een kleine pomp om het koelmiddel te verplaatsen in plaats van injectie van heet gas. Het koelsysteem wordt hierdoor aanzienlijk minder belast. Het resultaat is een vrij grote besparing voor elke fabriek die de Re-Chiller heeft geïnstalleerd."

Elke COOLCAT unit wordt geleverd met hermetisch afgesloten ammoniakpompen voor een minimaal energieverbruik, en met C.A.T.'s unieke, gepatenteerde "U" bochten - vervaardigd volgens een exclusief eigen proces - die niet lekken. 

Bovendien is de Re-Chiller standaard uitgerust met ultramoderne PLC-besturingspakketten om de temperatuur te regelen.

Vorstbeveiliging
Met behulp van twee pompen en het ammoniaksysteem wordt het water dat door de leidingen gaat, gekoeld tot 32℉ (0℃); zo dicht mogelijk bij het vriespunt zonder dat het water stolt, legt Huggins uit. Als extra zekerheid heeft de Re-Chiller echter een ingebouwde vorstbeveiliging, en de machine schakelt uit als veiligheidsmaatregel wanneer de hoeveelheid water die het systeem binnenkomt een te hoge druk bereikt. Bovendien zijn de buizen niet vastgezet, maar zweven ze, zodat ze kunnen uitzetten en kunnen ademen.

Elke COOLCAT Re-Chiller wordt getest in C.A.T.'s Russellville, Arkansas fabriek alvorens te worden verzonden naar klanten wereldwijd. Met een roestvrijstalen frame en roestvrijstalen onderdelen wordt elk model geleverd met alle koelmiddelventielen, voorbedrading en isolatie, en alle noodzakelijke isolatiekleppen en manometers.

LEES MEER over de JBT COOLCAT Re-Chiller