Leestijd: 2 min -

JBT alco heeft plannen aangekondigd om deze feestdagen een duurzaam verschil te maken door zijn traditionele kerstkaarten die naar klanten in Duitstalige landen worden gestuurd, te vervangen door een gelijkwaardige donatie aan Wilderness International, een organisatie die zich inzet voor de bescherming van regenwouden wereldwijd.

Het in Duitsland gevestigde Alco, dat in 2022 onderdeel werd van JBT, verstuurt traditiegetrouw kerstkaarten naar klanten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, waarvan de kosten worden geschat op €1.000 tot €1.500. Soms worden kaarten echter teruggestuurd omdat de adressen zijn gewijzigd of omdat ze pas na de feestdagen aankomen. Soms worden kaarten echter teruggestuurd omdat adressen zijn veranderd of omdat ze pas na de feestdagen aankomen.

Dit jaar wilde JBT alco het anders aanpakken. In plaats van duizenden euro's te investeren in kaarten die vaak verloren gaan, heeft alco besloten om het geld verstandig te investeren.

Na veel onderzoek had het bedrijf ervoor gekozen om Wilderness International te steunen. Met elke gedoneerde euro beschermt Wilderness International 1m² regenwoud, inclusief flora en fauna.

Inspirerende duurzaamheid

Ulrika Kullenberg, managing director van JBT Alco-Food-Machines en Schröder, zei: "Dit jaar hebben we besloten om geen traditionele kerstkaarten te sturen naar onze klanten en partners over de hele wereld, maar in plaats daarvan een donatie te doen aan Wilderness International. Zij werken zowel lokaal als internationaal, net als wij. Hun gedrevenheid en enthousiasme voor de natuur inspireert ons bij onze inspanningen voor een duurzamere voedselproductie.

"Het geld dat we normaal gesproken aan kerstkaarten zouden uitgeven, gebruiken voor een donatie is op veel vlakken duurzaam als je erover nadenkt. Er komt transport kijken bij de distributie van de kaarten en ze zorgen voor veel afval, dat zelden wordt gerecycled.

"Wist je dat: volgens Business Leader: "We sturen genoeg kerstkaarten dat als we ze naast elkaar zouden leggen, ze 500 keer de omtrek van de wereld zouden bedekken."

MEER WETEN over hoe Wilderness International regenwouden wereldwijd helpt beschermen