Leestijd: 2 min -

JBT TIPPER TIE zal de voordelen van de nieuwe SVU6800 groot kaliber Automatische Dubbele Clipper belichten in een gratis JBTConnect Webinar op 4 maart. De SVU6800 is ideaal voor hele spierproducten zoals hammen en rosbief, maar ook voor typische gesneden producten en vleeswaren, en zelfs salami, gerookt vlees en zware gehangen producten.

De SVU6800 heeft een innovatief mechanisch ontwerp met de nadruk op productiviteit en betrouwbaarheid, waardoor het de snelste automatische dubbele tondeuse in zijn klasse. Aanvankelijk geïntroduceerd als prototype op IFFA in 2019, heeft de SVU6800 sindsdien een ontwerprevisie ondergaan en de eerste machines - verkocht tussen eind 2020 en begin 2021 - zijn goed ontvangen door klanten.

Het toestel kan producten verwerken met een diameter van 50-200 millimeter, met een topsnelheid van 65 stuks/minuut. Het toestel bevat een zeer krachtige voider zodat het hele spieren kan vullen. Hij kan worden gecombineerd met de JBT Schröder HAMAX800 Whole Muscle Stuffer voor een complete oplossing voor hele spierproducten. Voor andere toepassingen is er een optionele vulmodule voor gevormde of natuurlijk gevormde producten.

Kipper_Tie_SVU6800

Kostenefficiënt
Wat de SVU6800 echter echt onderscheidt, zegt Conrad Faust, directeur productbeheer bij TIPPER TIE, is het mechanische ontwerp van de machine. "Het vorige model gebruikte veel pneumatiek, waardoor het luchtverbruik hoog was", legt hij uit. "Dit is belangrijk omdat perslucht in veel fabrieken de grootste kostenpost is. Deze verandering elimineerde ook veel van de sensoren die nodig zijn in een pneumatische machine. Het mechanische ontwerp maakt het een stuk sneller, kostenefficiënter en betrouwbaarder."

Het andere grote voordeel van de SVU6800, vervolgt Faust, is een robuust, krachtig ontwerp, dat gericht is op maximale uptime en langere perioden tussen vereist onderhoud of vervanging van onderdelen. "De SVU6800 biedt een innovatief, hygiënisch ontwerp; krachtige, effectieve functionaliteit en een zeer lage onderhoudsbehoefte, voor een algehele lagere total cost of ownership", voegt hij eraan toe.

Registreer HIER voor de TIPPER TIE SVU6800 webinar