Leestijd: 2 min -

Voor Nabil Foods, de grootste producent van gekoelde en diepvriesproducten in Jordanië, betekent het 24/7 draaien om productieschema's te halen en consistente producten van hoge kwaliteit te leveren dat er geen ruimte is voor ongeplande stilstand.

JBT's PRoCARE® Serviceovereenkomsten gaat erom ervoor te zorgen dat apparatuur en productie optimaal presteren, terwijl stilstand tot een minimum wordt beperkt. De afgelopen jaren is de focus op preventief onderhoud uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Nabil Foods.

Cruciale ondersteuning
Nabil Foods produceert een high-end assortiment van rundvlees- en kipburgers, nuggets en kant-en-klare maaltijden, evenals desserts, die worden geleverd aan retail en foodservice klanten in het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika regio. Het bedrijf werkt al lang samen met JBT. JBT is zelfs al meer dan 15 jaar Nabil Foods' enige leverancier van coating-, frituur-, kook- en vriesapparatuur.

JBT_PRoCARE_Narsi_Foods_poultry

Maar een JBT PRoCARE Service overeenkomst is volgens CEO Ahmed Sallakh van vitaal belang geweest om de meer dan 10 productielijnen van het bedrijf 24/7 draaiende te houden. "We zijn erg blij met JBT en de richting van onze samenwerking," zei hij. "De machines presteren optimaal, maar net zo belangrijk is de ondersteuning door JBT's dienst na verkoop. We zijn in staat om 24/7 te draaien dankzij JBT."

Nu Nabil Foods momenteel een dubbelcijferige omzetgroei realiseert, benadrukt de heer Sallakh dat deze steun van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat de productie niet afneemt en de leidende positie van het bedrijf op de markt wordt gehandhaafd.

JBT_PRoCARE_engineers

Preventief onderhoud
In 2018 werd Nabil Foods geconfronteerd met verschillende downtime-uitdagingen na uitstel van de verlenging van haar PRoCARE-serviceovereenkomst met JBT. Een gebrek aan preventief onderhoud leidde gedurende de jaren tot een aantal technische problemen en storingen, waarbij de ongeplande downtime de inkomsten begon te beïnvloeden. Nabil Foods vernieuwde zijn PRoCARE-overeenkomst begin 2019 en heeft sindsdien de ongeplande stilstandtijd met 48% zien dalen ten opzichte van 2018, waarbij versleten onderdelen worden vervangen voordat potentiële problemen werkelijkheid worden.

De heer Ahmed Hussein, Engineering Manager bij Nabil Foods, zei: "JBT heeft ons met geduld, kennis en vrijgevigheid bijgestaan om een reeks uitdagingen op te lossen waarmee we werden geconfronteerd en om onze apparatuur en interne engineeringdiensten voortdurend te ontwikkelen. In wezen zijn ze een belangrijke partner voor onze organisatie geworden en vanuit mijn standpunt had ik niet beter kunnen verwachten."

Ontdek meer over Nabil Foods

Meer informatie over JBT PRoCARE Service Agreements