Leestijd: 2 min -

Efficiënte, effectieve vriesoplossingen die tientallen jaren meegaan zijn een specialiteit van JBT, maar als uw bedrijf groeit en zich ontwikkelt, komt er een moment dat er meer capaciteit nodig is. Het is echter niet altijd nodig om een nieuwe machine te kopen. JBT's retrofit- en upgradeprogramma kan oudere vriezers op een snelle, veilige en zeer kosteneffectieve manier in het moderne tijdperk brengen. 

JBT biedt upgrades voor bestaande apparatuur, van het vervangen van oude, gegalvaniseerde spoelen door roestvrijstalen versies en verbeterde, efficiëntere ventilatoren tot het innovatieve Internet-Of-Things oplossing iOPSdat een geïntegreerd, gekoppeld overzicht biedt van alle systemen. Als optie, JBT's ADF (Air Defrost) systeem - voor het aanpakken van sneeuwophoping in vriezers - kunnen producenten langer draaien tussen ontdooien en reinigen.

"Als het tijd is om de capaciteit te verhogen, kunnen we de band verlengen om meer productie door de vriezer te krijgen", legt JBT Technical Solutions Manager Robin Wachmann uit. "We kunnen ook spoelen vervangen en van oude, gegalvaniseerde versies overstappen op roestvrij staal, wat meer veiligheid en een hogere capaciteit biedt. Roestvrijstalen spoelen geven u ook zekerheid tegen toekomstige roestaanvallen die kunnen leiden tot koelmiddellekkage."

Kosteneffectief
Maar hoe gemakkelijk is het om oudere vriezers te upgraden? JBT ingenieurs kunnen oude vriezers moderniseren met upgrades zoals een verbeterd, automatisch luchtgebalanceerd ventilatorsysteem en connectiviteit met JBT's iOPS systeem. Andere toevoegingen, zoals een frequentieregelaar voor de ventilatormotor, betekenen dat klanten energie - en geld - kunnen besparen door de ventilatoren te vertragen wanneer 100% snelheid niet vereist is.

Een upgrade of retrofit biedt ook aanzienlijke voordelen als de ruimte beperkt is of als er dringend een nieuwe vriesoplossing nodig is. "Soms, als nieuwere apparatuur meer ruimte inneemt in een faciliteit of als de tijd dringt, kan een upgrade een goede optie zijn", zegt Wachmann. "Een upgrade kan verder zeer kosteneffectief zijn, want vaak is de hele lijn gemaakt voor een bepaald productievolume en als ze dus gewoon de bestaande repareren, weet iedereen hoe ermee om te gaan en weten ze wat ze krijgen.

" Upgrades hebben een sterk veiligheidsaspect", voegt hij eraan toe. "Bij veel oude vriezers kun je de deuren openen en zo naar binnen gaan. Dat voldoet natuurlijk niet echt aan de huidige veiligheidsnormen, dus we kunnen klanten een upgradekit leveren met een veiligheidsslot op de deur en servicegrepen."

LEER MEER over JBT upgrades en retrofits