Leestijd: 2 min -

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o2EKpFxfr4Q&w=560&h=315]

Een ontwerp bedacht in Europa en afgewerkt in de VS dat de beste elementen van JBT's bestaande ovenreeks combineert met vooruitgang in capaciteit en efficiëntie zal later dit jaar gelanceerd worden op de Noord-Amerikaanse markt, na een succesvolle roll-out in Europa en Azië. JBT's Stein TwinDrum Spiral Oven bouwt voort op de successen van de gevestigde GYRoCOMPACT oven, maar voegt efficiënte twee-zone spiraal bereiding toe voor hoge capaciteitstoepassingen met een uniforme temperatuur en uitstekende braadcapaciteiten.

Consistente prestaties en maximale doorvoer zijn al lang de sleutelwoorden van het kookassortiment van JBT, volgens David Harrison, Division Product Manager for Cooking van JBT, die uitlegt dat de TwinDrum de bestaande producten en systemen zal aanvullen.

JBT Stein TwinDrum Oven

Het kookassortiment van JBT kan worden onderverdeeld in twee categorieën: lineaire ovens voor koken met hoge snelheid en spiraalovens met geforceerde luchtconvectie.

De voornamelijk in Noord-Amerika verkochte Stein JSO-C en JSO-III/IV Jet Stream Ovens maken gebruik van thermische vloeistof, indirect gas en open vlam verwarming met nauwkeurige vochtigheidscontrole voor zowel gecoate als gebrande producten.

TwinDrum lancering
De nieuwste toevoeging aan het kookassortiment is de Stein TwinDrum Spiraaloven; een systeem dat zal voortbouwen op de prestaties van de Stein GCO II GYRoCOMPACT, de spiraaloven met het hoogste volume op de markt. De GCO-II maakt gebruik van het innovatieve zelfstapelende FRIGoBELT-transportsysteem en kan worden gebruikt voor producten zoals gevogelte (vleugels, borst, gepaneerd, gebakken, nuggets, pasteitjes); en varkens- en rundvlees (pasteitjes en links).

TwinDrum_FrontLeftOpenL

De Stein TwinDrum Spiral Oven vult de innovaties van de GYRoCOMPACT aan door het integreren van twee zones spiraalkoken met een architectuur die de luchtstroom op een unieke manier verdeelt naar de voedingswaren op de band voor een uniforme en consistente behandeling met betrekking tot luchtsnelheden, temperaturen en vochtigheid over alle lagen. De specifieke bedrijfsparameters kunnen voor elke zone onafhankelijk worden geregeld om aan de gewenste toepassing te voldoen.

Het ontwerp, waarin de ervaring van Stein, Double D en Frigoscandia is verwerkt, is ontwikkeld in Zweden en voltooid in de VS. De TwinDrum gaat van een capaciteit van 600 mm voor de eerste lancering in Europa en Azië naar 1000 mm voor voornamelijk Noord-Amerika om grotere productvolumes te kunnen verwerken.

"De TwinDrum is vanuit Zweden gelanceerd en heeft een hoge vlucht genomen," voegt Harrison eraan toe. "Er zijn al 25 eenheden verkocht in Azië en Europa, en na dat succes rollen we hem uit op de Noord-Amerikaanse markt met veel grotere capaciteitseisen."

Klik hier voor meer informatie over de Stein TwinDrum Spiraaloven