Leestijd: 2 min -

[vimeo 280086252 w=640 h=360]

PRoCARE® is misschien wel een van de meest innovatieve en zeker een van de meest gewaardeerde diensten die JBT aanbiedt. PRoCARE, een aftermarket-initiatief dat al meer dan tien jaar loopt, is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de systemen en apparatuur van JBT in optimale omstandigheden worden gehouden en eventuele stilstand - in de vorm van kostbare systeemstoringen - tot een minimum wordt beperkt.

"Wat wij doen is de klant gemoedsrust bieden door zorg te dragen voor de apparatuur die wij produceren", legt JBT Customer Care Manager Elizabeth Monasterio uit. "We gaan naar de site van de klant en inspecteren de apparatuur, ze krijgen een inspectieprotocol en ook een servicerapport over het bezoek met schriftelijke aanbevelingen. Op basis daarvan moet de klant al dan niet bepaalde reparaties uitvoeren en wij zorgen voor de follow-up om ervoor te zorgen dat ze doen wat moet gebeuren."

PRoCARE_close-up.jpg

Bezoeken kunnen variëren van twee tot vier keer per jaar, maar in het geval van de meest geavanceerde apparatuur komen JBT-technici gemiddeld elke maand vier dagen langs om de apparatuur te controleren, te kalibreren en eventuele onderdelen te vervangen.

JBT PRoCARE, dat het hele eiwitportfolio van JBT omvat, werkt met klanten van bakkerij- en pizzaproducenten tot producenten van kant-en-klaarmaaltijden en verwerkers van kip, vlees, vis en diepvriesgroenten en biedt een flexibel programma dat afhankelijk is van de behoeften van de klant.

"Wij maken PRoCARE flexibel naar de behoeften van de klant," zegt Monasterio. "Op Gyrocompact-vriezers bieden we een Uitgebreide garantie naar rato op de riem, kettingen en rails. Niveau één biedt inspecties en minimaal acht uur training per jaar, terwijl niveau twee reserveonderdelen omvat, meestal in de vorm van een jaarpakket met ter plaatse opgeslagen onderdelen. Naast een korting op originele reserveonderdelen biedt PRoCARE ook een gereduceerd tarief voor klanten voor noodreparaties."

PRoCARE.jpg

Een van de belangrijkste diensten die JBT PRoCARE levert is echter preventief onderhoud, waarmee klanten de kosten kunnen beheersen door apparatuur te onderhouden voordat deze beschadigd raakt. "Wanneer apparatuur in een fabriek uitvalt, is dat het ergste wat er kan gebeuren omdat je dan productie verliest", zegt Monasterio. "Preventief onderhoud neemt de risico's weg dat zoiets gebeurt en dat je een beroep moet doen op een nooddienst, waarbij normaal gesproken een technicus met spoed naar een klant moet komen, vaak vanuit een installatie."

"Wat klanten ons vaak hebben verteld is dat het zorgt voor een goede nachtrust," voegt ze eraan toe.

neem contact op met JBT voor meer informatie over PRoCARE