Leestijd: 3 min -

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=o2EKpFxfr4Q&w=560&h=315]

In deze eerste van een reeks artikelen waarin de JBT Protein Blog de hoogtepunten van 2018 voor JBT merken evalueert en vooruitkijkt naar 2019, spreken we met JBT's Stefan Paulsson over Formcook, Double D en Stein.

Het vermogen om wereldwijde klanten kook- en frituuroplossingen te bieden die effectief een breed scala aan producten kunnen verwerken - of het nu gaat om kip, gevogelte of groenten - is een van de belangrijkste fundamenten van de aantrekkingskracht van JBT-merken. Formcook, Dubbel D en Steinmet een klantenbestand dat zich uitstrekt over Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Maar tot voor kort moesten klanten die grote volumes producten verwerkten, elders kijken.

JBT_Double D Chargrill_salmon

Dit alles veranderde in 2016 met de introductie van de Stein TwinDrum Oven, een kookoplossing voor grote volumes, die volgens Stefan Paulsson, directeur Value Stream en Global Product Line van JBT in Zweden, jaar na jaar indrukwekkende resultaten bleef opleveren.

Paulsson beschouwt het aanhoudende succes van de TwinDrum zelfs als een van JBT's grootste prestaties voor 2018 als het gaat om kook- en frituuroplossingen. "We hebben ons marktaandeel in 2018 overtroffen met de TwinDrum", zegt hij. "We kunnen nu klanten helpen die een oven nodig hebben die een veel groter volume aan producten aankan. Klanten vinden het ook prettig dat we het product er op dezelfde hoogte in en uit kunnen hebben, wat het voordeel is van een TwinDrum."

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GNtJ0g3HiaE&w=560&h=315]

Concurrentie verschil
Om niet achter te blijven is 2018 ook een belangrijk jaar geweest voor de merken Double D en Formcook. Voor Double D blijft de Chargrill & barkeeper blijft een sterke performer, die steaks en gevogelte een thuis gegrilde toets geeft. "Als je thuis je steak op een grill legt, krijg je staafmarkeringen op het product, en dat is wat de Chargrill & Bar Marker doet. Het voegt er ook een smaakaccent aan toe," legt Paulsson uit.

Smaak was ook in 2018 een belangrijk element in het succes van het Formcook-assortiment, waarbij de lijn vooral in de smaak viel bij de spekindustrie. Perfect voor het bakken van spek, de Formcook Contact Cooker maakt gebruik van teflonbanden boven en onder het product, heel erg zoals het bakken van plakjes bacon thuis, aldus Paulsson. De Contact Cooker wordt aangevuld met de Combi Kooktoestel - deels contact cooker- deels oven voor bedrijven die de temperatuur en stoom willen controleren - en de Dubbel D Forced-Convectie Ovendie bestaat uit een band die door een gecontroleerde omgeving gaat.

Bacon_123rf

Vooruitblik voor 2019
Voor de komende 12 maanden zegt Paulsson dat JBT van plan is om meer alternatieven beschikbaar te hebben voor klanten door apparatuur van Formcook en Double D te combineren, samen met de Stein TwinDrum Oven en de M-Fryer. M-Fryerdie volgens hem klanten een nog betere productoplossing zal kunnen bieden.

JBT Stein, Double D en Formcook zullen aanwezig zijn op het toonaangevende vleesindustrie evenement IFFA 2019 in Frankfurt, Duitsland van 4-9 mei 2019, naast collega JBT merk Frigoscandia.

Klik voor meer informatie over JBT kook- en frituuroplossingen