Leestijd: 2 min -

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=M-UYV-dD95c&w=560&h=315]

In deze tijden van krapper wordende portemonnees en veranderende consumptiepatronen is het voor veel bedrijven financieel zinvol om het winkelend publiek meer voor hun geld te bieden, met een betere kwaliteit. Dit is de oplossing die JBT Formcook's Contact en Combi Cooking systemen bieden, die de opbrengst van het koken aanzienlijk kunnen verbeteren en daarbij een betere waarde leveren.

De Contact Cooker en de Combi Kooktoestel zijn de twee kenmerkende oplossingen van Formcook, een wereldleidend JBT-merk voor inline contactkoken met antikleeflaag. Zowel de Contact als de Combi versie maken gebruik van een solide, teflon band die allerlei kleine, vloeibare producten aankan die niet geschikt zouden zijn voor een stalen band, legt JBT Regional Solutions Manager Marcelo Scharlack uit. "Producten zoals gehakt, dat enorm zou kleven, en ander vlees en gevogelte dat zeer moeilijk te bereiden zou zijn op een stalen band, zijn ideaal voor contactgaring," zegt hij.

JBT_Formcook_poultry

In het geval van de Contact Cooker werkt het systeem ongeveer hetzelfde als een koekenpan thuis, maar met aanzienlijke extra voordelen voor het hele kookproces. "Wat we hebben ontdekt is dat de Contact Cooker de werking van andere ovens verbetert, omdat het oppervlak van het product wordt afgesloten. "Als je een kipfilet kookt, verwacht je doorgaans een rendement van 80%. Door het afdichten met een teflonband kunnen we tot 10% meer besparen, dus dat levert een aanzienlijk bedrag op."

JBT_Formcook_scallops

Hoewel beide modellen op elkaar lijken, is het belangrijkste verschil tussen het Contact- en het Combimodel dat de Contact Cooker een teflonband heeft aan beide zijden van het product, waardoor het gaar wordt terwijl het beweegt. De Combi Cooker heeft een enkele teflonband, terwijl de hete lucht de bovenkant gaart; een aanpak die bijzonder geschikt is voor niet-vlakke producten, zoals (gehakt)ballen.

"Het contactgaarsysteem van beide oplossingen is de meest effectieve methode van warmteoverdracht en zorgt voor snel koken, hoge opbrengsten, snelle omschakelingen en eenvoudige reiniging," voegt Scharlack toe.

Meer informatie over JBT Formcook contactkookoplossingen