Leestijd: 3 min -

Heeft u genoeg van omslachtige pluimvee-uitvilders die elke nacht uit elkaar gehaald moeten worden om de hygiëne te handhaven? Maak kennis met de nieuwe Prime CSKB-1 Skinner, een ultra-hygiënische, vereenvoudigde oplossing die een zuinig ontwerp combineert met innovaties om de bacteriënvallen te verwijderen die tot nu toe in alle villers regelmatig moesten worden gereinigd.

De meeste, zo niet alle villers zijn gebaseerd op modulaire banden, die aan het einde van elke dag moeten worden gedemonteerd en ontsmet om ervoor te zorgen dat er geen bacteriële opbouw plaatsvindt. De Prime CSKB-1 Skinner daarentegen elimineert dit probleem door het modulaire ontwerp te vervangen door een naadloze, sanitaire band, die kan worden gereinigd door een eenvoudige slang. 

Tegelijkertijd, Eerste uitrusting hebben de ingenieurs veel onderdelen uit het vorige skinnerontwerp geëlimineerd, wat betekent dat er veel minder onderdelen zijn die mogelijk defect kunnen raken of vervangen moeten worden. Met zijn verbeterde eenvoud schat Prime een vermindering van 50% van de totale MMR-kosten in vergelijking met het vorige model (een ontwerp dat in de hele industrie wordt overgenomen).

10 minuten doorlooptijd
Nick Gasbarro van Prime Equipment beschrijft de sanitaire band als een stap voorwaarts voor de pluimveeverwerkende industrie. "De eenvoud van de machine, waaronder het weglaten van het schoepenrad en de bovenbouw, maakt het een gemakkelijker te beheren machine, en dit heeft de Total Cost of Ownership van de Skinner als geheel verlaagd," zegt hij.

"De vorige versie van de Skinner uit elkaar halen en weer in elkaar zetten om schoon te maken was waarschijnlijk een proces van 35-40 minuten voor één persoon en in veel fabrieken heb je 10-15 villers; dat hebben we nu teruggebracht tot 10 minuten."

Toen Prime de categorie skinner introduceerde, slaagde het erin mensen van de verwerkingslijn te halen. Met de nieuwe Prime CSKB-1 Skinner, zegt Gasbarro dat Prime de sanerings- en onderhoudstijd vermindert, waardoor werknemers zich op andere taken kunnen concentreren. 

Een revolutie in het villen
Prime Equipment werd opgericht door Nick Gasbarro's grootvader, Geno, vader, Mike, en oom, Joe, in de vroege jaren 1990. Voorheen was het villen van kippen- en kalkoenvlees een arbeidsintensieve taak met een slecht rendement. Prime vond een oplossing uit met een rol in de vorm van een "schoepenrad" die de huid automatisch op een veel efficiëntere manier verwijderde zonder waardevol vlees te verliezen.

"Het was zeer revolutionair voor de kippenindustrie en creëerde echt een eigen productcategorie," herinnert Gasbarro zich. "Het is iets waar we erg trots op zijn, vooral omdat het veel letsel bij werknemers bespaarde dat voorheen veel voorkwam, zoals carpaal tunnel letsel."

Op dit moment kon de Prime Skinner net zo goed worden gebruikt voor kalkoen als voor kip, wit vlees en donker vlees, maar het oorspronkelijke modulaire ontwerp maakte het lastig schoon te maken. 

Een nieuw niveau van hygiëne
Mettertijd werd het ontwerp van de oorspronkelijke skinner van Prime in de hele industrie gekopieerd, maar de reinigingsuitdaging bleef, ongeacht de fabrikant. 

Als antwoord heeft de grootvader van Gasbarro - nu in de 90 - opnieuw een winnende oplossing geleverd in de vorm van een naadloze riem met flights ter vervanging van het slijtagegevoelige zware schoepenwiel, terwijl hij tegelijkertijd dezelfde functie vervult. De nieuwe band, die een essentieel onderdeel vormt van de nieuwe Prime CSKB-1 Skinner, brengt een nieuw niveau van hygiëne bij het ontvellen van pluimvee, waarbij de reiniging ook kan worden uitgevoerd door een eenvoudige slang in plaats van het hele systeem te demonteren.

"De oude riemen op onze vilders en die welke in de hele industrie worden gebruikt, zijn modulair, zodat ze bacterievallen kunnen zijn en bijgevolg aan het einde van elke dag moeten worden verwijderd en ontsmet," legt Gasbarro uit. "Bij de nieuwe CSKB-1 Skinner elimineert de naadloze band dit probleem en kan hij snel en eenvoudig worden gereinigd. Door deze actie konden we ook de bovenste transportband, die het product door het knelpunt bewoog, elimineren, dus dat betekent een bewegend onderdeel minder dat onderhouden moet worden."

De nieuwe Skinner schakelt ook over van een traditionele tandwiel- en motoraandrijving naar een trommelaandrijving: een enkele, zelfstandige motor met een veel eenvoudiger aandrijfsysteem dat langer meegaat en minder energie verbruikt dan de traditionele tandwielmotoraandrijving. "We namen een concept dat eenvoudig was en hebben het nog eenvoudiger gemaakt," voegt Gasbarro eraan toe.

LEES MEER over de Prime CSKB-1 Skinner