Leestijd: 2 min -

JBT's GYRoCOMPACT 40 spiraalvriezer is nog compacter geworden. De nieuwste versie van de GC40 heeft een nieuw formaat bij transport en installatie en is opnieuw ontworpen om uitdagingen in verband met smalle faciliteiten en krappe ruimtes te overwinnen. In plaats van als één unit te worden geleverd, wordt de vriezer nu gedeeltelijk geassembleerd geleverd met kleinere secties die zijn aangepast aan de krappe fabrieksomstandigheden.

Omdat de vloerruimte vaak beperkt is, was de fysieke taak om een nieuwe spiraalvriezer in een eiwitverwerkingsfabriek te plaatsen tot nu toe zeer moeilijk. Alleen al de omvang van een voorgemonteerde vriezer betekende dat het in fabrieken met beperkte ruimte een echte uitdaging was om de machine op zijn plaats te krijgen en te installeren.

Met de introductie van de nieuwste versie is de installatie van de GC40 aanzienlijk vereenvoudigd. De nieuwe GC40 wordt nu geleverd als deelgemonteerde eenheid in plaats van als geprefabriceerde eenheid en is ontworpen om ter plaatse in een kleine ruimte te worden gemonteerd, wat het leven voor klanten gemakkelijker maakt, legt Torbjörn Persson uit, JBT's Director of Product Line Management for Frigoscandia Freezers.

"De GC40 werd vroeger geleverd als een enkel stuk inclusief de behuizing, wat het voor klanten met smalle fabrieken of krappe ruimtes een uitdaging maakte om de machine op zijn plaats te krijgen en te installeren," zegt hij.

"Voorheen begon de laagste hoogte van de machine bij 3,1 meter en kon deze oplopen tot 4 meter, wat een echte uitdaging kon zijn voor bestaande fabrieksdeuren. Hoewel de geassembleerde vriezer dezelfde afmetingen blijft houden als voorheen, hebben we de onderdelen kleiner gemaakt om hem in krappe fabrieksomstandigheden te kunnen brengen."

Winnende kenmerken
De GC40, een upgrade van wat al de meest compacte, hygiënische en efficiënte zelfstapelende spiraalvriezer ooit was, kan vriescapaciteiten tot 1.000 kg/uur aan.

Met zijn ongeëvenaarde energie-efficiëntie en vriesvermogen van vijf kW is de GC40 ook voorzien van de unieke FRIGoBELTNova zelfstapelende band, die een gesloten vrieszone vormt zonder risico op verplaatsing van producten door de horizontale luchtstroom. Bovendien maakt het FRIGoDRIVE®-systeemvan de GC40 een centrale trommel overbodig, zonder steunen of rails die vastlopen.

Hygiënisch door het ontwerp, de vriezer heeft geen stilstaande delen in de bandstapel die het reinigen kunnen bemoeilijken, plus een open profielontwerp om vuilophopingen te minimaliseren.

LEES MEER over de nieuwe GYRoCOMPACT GC40