Leestijd: 2 min -

Op zoek naar effectieve bereidings- en kookoplossingen voor kleinere processors die net zo goed werken als hun grotere tegenhangers? JBT alco - een van de nieuwste toevoegingen aan de JBT familie - zal aanwezig zijn op de IPPE 2024 van 30 januari tot 1 februari in Atlanta GA om systemen te presenteren met een zeer aantrekkelijke prijsklasse en een garantie van hoge kwaliteit en effectiviteit.

Als wereldwijde leverancier van voedingsoplossingen levert JBT enkele van de bekendste, meest betrouwbare machinenamen in de pluimvee- en vleesverwerkende industrie. Echter, als gevolg van hun enorme omvang, vallen sommige van deze oplossingen buiten het budget van veel kleinere bedrijven.

Tot nu. De komst van alco naar de JBT familie heeft een reeks kook-, plet- en malseroplossingen gebracht die zich kunnen meten met de beste in het JBT portfolio, maar dan tegen een prijs die geschikt is voor kleine tot middelgrote verwerkers.

Wat is er te zien op IPPE?

JBT alco brengt een reeks oplossingen die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van de kleine en middelgrote bedrijven.middelgrote klant waaronder ASH-spiraaloven met één stapel (afgebeeld). Afhankelijk van de bandbreedte kan de ASH meer dan 2 ton producten per uur verwerken.

"Als je een capaciteit hebt van 1-2 ton, heb je de grotere oven niet nodig en is de ASH-oven waarschijnlijk veel geschikter voor jouw behoeften," zegt verkoopdirecteur Volker Paland van Alco. "Je bespaart ook aanzienlijk op vloeroppervlak en dit is een zeer betrouwbare oven met hoge hygiëne- en veiligheidsnormen, samen met de state-of-the-art Siemens PLC-besturing.

Ook opmerkelijk is de alco pletmachine ASP (links) gecombineerd met de Tenderizer ASCEen gecombineerde oplossing die ideaal is voor producenten van producten variërend van kipfilets, kebab en schnitzels tot hamburgers en gemarineerde steaks.

Met hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen, in het bijzonder geschikt voor kleine en middelgrote verwerkers, gelooft Paland dat er een sterke kans is voor de pletter en vermaler op de Noord-Amerikaanse markt.

"Dit is de beste machine die je op de markt kunt vinden, vooral voor het pletten van kipfilets," zegt hij. "Op basis van de resultaten die onze klanten hebben behaald, is de betrouwbaarheid en reinigbaarheid van de oplossing uitstekend."

JBT zal aanwezig zijn op de IPPE 2024 in stand C22143 van 30 januari tot 1 februari 2024 in het Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia.