Leestijd: 2 min -

Wilt u uw industriële frituuroperatie verbeteren en de levensduur en kwaliteit van uw olie verlengen? De hoogwaardige M-Fryer van JBT biedt de oplossing. Deze hoogwaardige technologie zorgt er niet alleen voor dat de oliekwaliteit behouden blijft, maar verlengt ook de levensduur waardoor klanten dubbel kunnen besparen.

De M-Fryer gebruikt 20% minder olie dan vergelijkbare frituurpannen en biedt de mogelijkheid om dezelfde olie bijna onbeperkt te gebruiken met dezelfde hoge kwaliteit, waardoor het een van de meest duurzame frituuroplossingen op de markt is. Met de ongeëvenaarde prestaties van de JBT M-Fryer kunnen klanten hun frituurefficiëntie verhogen en kosteneffectiviteit maximaliseren.

Bart Kivits, JBT's Manager voor Coatings en Kooktoepassingen, legt uit hoe het werkt.

Zoals elke voedselverwerker weet, is olie een belangrijk onderwerp als het om frituren gaat. Olie moet worden onderhouden en boven een minimale kwaliteitsdrempel worden gehouden en tegelijkertijd voortdurend worden aangevuld. Het gevaar van een product frituren in slechte olie is immers dat deze in het product terechtkomt en de productkwaliteit aantast.

Maar hoe kunnen dergelijke praktijken worden gehandhaafd in deze tijden van krimpende budgetten? De M-Fryer van JBT biedt een eenvoudige, maar radicale oplossing.

Simpel gezegd zit er minder olie in de M-Fryer. In vergelijking met friteuses van vergelijkbare grootte heeft de M-Fryer 20% minder olie in de tank.

Deze eenvoudige statistiek heeft een aantal grote voordelen voor klanten. Het eerste is het feit dat de M-Fryer aanzienlijk minder olie nodig heeft.

Het andere heeft te maken met oliebesparing: wanneer olie in gebruik is, wordt deze langzaam afgebroken en neemt de kwaliteit van die olie geleidelijk af. Tegelijkertijd frituren producten in die friteuse en die producten absorberen en verwijderen een deel van die olie. Tegelijkertijd frituurt u producten in die friteuse en die producten absorberen en verwijderen een deel van die olie. Als gevolg daarvan moet het systeem die olie automatisch bijvullen.

Dit creëert wat we een olieomloopsnelheid noemen. Met andere woorden, hoe lang duurt het voordat alle olie in de friteuse is geabsorbeerd? Die omloopsnelheid is heel belangrijk om te berekenen hoe lang de olie in de friteuse meegaat.

In de meeste friteuses treedt olieafbraak op, terwijl er tegelijkertijd verse olie wordt toegevoegd en na verloop van tijd kan er een soort evenwicht ontstaan. Met een friteuse met laag volume kan de kwaliteit van deze olie echter langer op een hoger niveau worden gehouden. Dit betekent een aanzienlijk voordeel voor klanten, omdat de friteuse langer kan blijven werken zonder dat er olie moet worden weggegooid omdat de kwaliteit achteruitgaat.

In tegenstelling tot de frequente verwijderingscyclus om de twee of drie dagen die in sommige friteuses wordt gebruikt, zorgt de M-Fryer ervoor dat de oliekwaliteit langer boven de minimumdrempel blijft. Als u een kleine hoeveelheid olie in de friteuse hebt om mee te beginnen en een goede productieratio, dan is het evenwicht dat wordt bereikt waarschijnlijk hoger dan de drempelwaarde, wat betekent dat u de olie onbeperkt kunt gebruiken.

Hoe minder olie er in de friteuse zit, hoe hoger de kwaliteit van die olie tijdens de levensduur. Dit vertaalt zich in minder olie om de friteuse te vullen, minder warmte die nodig is om de vereiste temperaturen te bereiken en minder tijd om te beginnen met koken. Dat is het belangrijkste idee achter de M-Fryer en ik denk dat klanten hier jarenlang profijt van zullen hebben.

LEES MEER over de M-Fryer