Leestijd: 3 min -

Schaden stilstand en lange dure revisies uw productiviteit en bedrijfsresultaat? Op de komende IPPE 2024 expo, die plaatsvindt in Atlanta, GA van 30 januari tot 1 februari, zal een teamlid van JBT demonstreren hoe een TT1815 high-speed, automatische dubbele tondeuse in een minimum van tijd kan worden gedemonteerd en herbouwd om de productie weer op gang te krijgen.

Op IPPE 2024 zal ook Kipper Stropdas de officiële lancering van zowel de TN2004 - een automatisch verpakkingssysteem voor hammen dat grote besparingen oplevert - en de RFDW2een nieuwe netmachine voor hele spieren met bot.

De TN2004 is ontwikkeld voor de beenhamindustrie en heeft een compleet nieuw ontwerp van Tipper Tie's geautomatiseerde nettenstelsel, waarmee klanten het volgende kunnen bereiken aanzienlijke besparingen op productieve tijd, gebruikskosten en onderhoud. De TN2004 is meer dan alleen een update van het vorige model, maar laat de netter met meer automatisering werken dankzij het innovatieve automatische wisselkanaalmagazijn, dat de afhankelijkheid van de operator vermindert en de productiviteit en doorvoer verhoogt.

Ondertussen is de RFDW2 ontworpen om moeilijk te hanteren netten met een vaste diameter te ondersteunen voor hammen met hele spieren. De RFDW2 is een verbetering ten opzichte van de vorige RFDW1 en ondersteunt de TN2004 door de maximale hoeveelheid net op een glijgoot te plaatsen, het maximaliseren van de looptijd van elke volle goot, het minimaliseren van het aantal gootwisselingen en het verminderen van netverspilling. Dit alles verhoogt natuurlijk de productiviteit van de hele spiernetoperatie.

Live demonstratie herbouwen

Deelnemers aan de IPPE 2024 krijgen niet alleen de kans om meer te leren over de nieuwste toevoegingen aan de Tipper Tie-familie, maar kunnen ook een live demonstratie van een TT1815 ombouw. Als u worstelt met stilstand, hoge revisiekosten of lange revisietijden, dan wilt u dit niet missen.

De TT1815 is een automatische dubbele snijmachine die klaar is voor de industrie en is de oplossing voor de productie op hoge snelheid van droge worst zoals pepperoni, salami en een verscheidenheid aan brokjes. Elke machine is echter onderhevig aan slijtage en heeft goed onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren, legt Conrad Faust, directeur projectmanagement van Tipper Tie, uit.

"Als je worstelt met stilstand, hoge herbouwkosten of lange herbouwtijden, dan wil je dit niet missen."

"Het idee achter een revisie is om versleten onderdelen te vervangen voordat het kapotte onderdelen worden," zegt hij. "Kapotte onderdelen zorgen vaak voor meer kosten, want als ze kapot gaan, kunnen andere onderdelen het ook begeven en ontstaat er stilstand, omdat het nooit kapot gaat wanneer het uitkomt. Het gaat kapot als je midden in een productierun zit en je vlees in de koeling en de trechter hebt en je het product de deur uit probeert te krijgen."

Revisies zijn een vast onderdeel van het onderhouden en draaiende houden van een productiefaciliteit. Tipper Tie kan een machine zeer snel reviseren en dit is wat het team zal demonstreren op de IPPE, vervolgt Faust.

"We halen een machine uit elkaar en zetten hem weer in elkaar voor een live publiek, daar op de showvloer," zegt hij.

"Het is de eerste keer dat we zoiets proberen te doen, we zijn er erg enthousiast over en we willen graag dat iedereen die worstelt met stilstand of hoge revisiekosten van hun koperen lijnen komt kijken hoe eenvoudig het is om de TT1815 van Tipper Tie uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten."

JBT zal aanwezig zijn op de IPPE 2024 in stand C22143 van 30 januari tot 1 februari 2024 in het Georgia World Congress Center, Atlanta, Georgia.