Leestijd: 3 min -

ftc_livingston-e1558721135955.jpg

JBT's Food Technology Centers (FTC) bieden een hulpmiddel waar klanten JBT apparatuur en oplossingen uit de eerste hand kunnen bekijken, kunnen zien hoe ze werken en zelfs hun eigen producten door het systeem kunnen laten lopen om te ervaren welke resultaten kunnen worden bereikt. Een van de oudste is het JBT FTC in Helsingborg, Zweden, dat al meer dan 40 jaar een populaire bestemming is voor honderden voedselverwerkers.

De Helsingborg FTC biedt klanten de mogelijkheid om te testen, productie te simuleren, onderzoek te doen en nieuwe toepassingen en producten te optimaliseren en te ontwikkelen met behulp van JBT's nieuwste verwerkingsoplossingen.

"We kunnen apparatuur demonstreren aan klanten, hen laten zien hoe het werkt en ook hun producten in de machine laten draaien, zodat het mogelijk is de resultaten te zien die ze zullen krijgen," legt Martin Andersson uit, JBT's Application Manager van Value Stream Spiral Freezers en hoofd van de vestiging in Helsingborg.

FTC_Blur

"Als een klant een bepaalde kleur hoopt te bereiken met een gegrild stukje kip of wil zien of het mogelijk is om een bepaalde coating, textuur of kwaliteit te bereiken op een gehavend en gepaneerd product, kunnen ze het Food Technology Centre bezoeken en kunnen we laten zien wat er mogelijk is met onze machines."

Complete oplossing
Het Helsingborg FTC begon in de jaren 1970 als een laboratorium voor het meten van vriestijden, maar terwijl de faciliteit in de loop der jaren groeide en meer apparatuur toevoegde, is het geëvolueerd tot een bron waar JBT niet alleen oplossingen toont, maar ook toepassingen verfijnt en klanten helpt met de ontwikkeling van voedselproducten.

De testruimte van 2000 m² is nu uitgerust met volledig functionerende JBT-verwerkingsapparatuur om klanten een complete voedselverwerkingsfabriek te kunnen bieden.

JBT-RTC-Argentina-767x421

"We beschikken nu over een faciliteit die een volledige frituur kan draaien. TwinDrum Ovenwe hebben een Double D Revoband fornuis, we hebben Formcook Contact cookers, coating lijnen, een volledige GYRoCOMPACT Spiraalvriezer en een volledige Advantec impingement vriezer", zegt Andersson. "We kunnen ook FloFREEZE vriezers in onze assemblagefaciliteit, plus we hebben een full-size Stein TFF friteuse daar voor demonstratie, evenals een kleinere FA5 friteuse."

Hoewel het misschien niet altijd mogelijk is om in Helsingborg precies dezelfde voorbewerking van producten uit te voeren als in de eigen fabriek van een klant, zegt Andersson dat de technici van het FTC onvermoeibaar proberen om precies de juiste smaak, afwerking en textuur te bereiken.

Maar als het exacte product niet in het FTC kan worden gereproduceerd, kunnen technici apparatuur naar de locatie van de klant brengen om deze in hun eigen omgeving te testen. "Wij zijn pas tevreden als de klant dat is", voegt Andersson eraan toe.

JBT heeft ook FTC's in de buurt van Edinburgh in het Verenigd Koninkrijk, Sandusky, Ohio in de VS, en een Innovatiecentrum in Kunshan, China.

Meer informatie over de JBT Food Technology Centers