Leestijd: 2 min -

JBT Avure organiseert op woensdag 3 maart om 10 uur EST een gratis HPP webinar om te bespreken hoe High Pressure Processing een aanzienlijk verschil kan maken voor klanten uit de visindustrie, zowel wat betreft opbrengst als winst. Samen met Dr. Errol Raghubeer, Avure VP of Food Science, zal John Hathaway, CEO van Shuck's Maine Lobster, ons uit de eerste hand vertellen over zijn ervaring met HPP voor zeevruchten.

HPP is een koud pasteurisatieproces en maakt gebruik van gezuiverd water onder ultrahoge druk. om zeevruchten schelp- en ziektevrij te houden. HPP wordt al in verschillende segmenten van de voedingsindustrie gebruikt om door voedsel overgedragen ziekteverwekkers te inactiveren en biedt in de oesterindustrie een goedgekeurd proces voor de inactivering van Vibro-bacteriën, die een hoog risico vormen voor de consumptie van rauwe oesters en andere schelpdieren.

Cruciaal is dat HPP niet alleen de houdbaarheid verlengt en de voeding, het mondgevoel en de smaak verbetert, maar ook 100% van het vlees van de schelpen scheidt zonder gebruik van hitte, en de totale vleesopbrengst van kreeft met 80% verhoogt in vergelijking met hitte.

JBT Avure's Marketing Director voor HPP technologieën, Lisa Wessels, zei: "Onze klant John Hathaway van Shuck's Maine Lobster heeft ervaring met het verschil dat HPP heeft gemaakt voor kreeften. Wanneer je kreeft HPP toepast, krijg je 100% scheiding van het vlees van de schelp, terwijl je dat nooit krijgt met handmatig uitpakken. De kreeft houdt ook meer vocht vast nadat hij door HPP is gegaan in vergelijking met handmatig, dus dat komt het gewicht ten goede en maakt de kreeft iets winstgevender."

HPP kan worden gebruikt voor alle soorten schelpdieren, waaronder oesters, mosselen en garnalen.

Registreer HIER voor het HPP Seafood Webinar!