Leestijd: 2 min -

Het verplaatsen van arbeidsintensieve eiwitproducten door een productielijn, zoals trimvlees, ingewanden, huid, harten, levers of spiermaag kan een rommelige zaak zijn, maar ook een waar onbedoeld productverlies kan plaatsvinden. De JBT C.A.T. Transferpomp is een hygiënische, onderhoudsarme en kosteneffectieve manier om zachte voedselproducten van punt A naar punt B te verplaatsen met minimale schade.

De Transferpomp is geschikt voor een breed scala aan producten, van gemarineerd borstvlees en tenders tot kippenvleugels en visfilets. De Transferpomp verplaatst producten in suspensie, waardoor het risico van productverlies bij bochten en aansluitpunten wordt weggenomen en de opbrengst van het proces wordt gemaximaliseerd.

Volledige controle
"Met de C.A.T. Transferpomp kunnen we gemakkelijk een product verplaatsen dat anders op een transportband zou staan, maar met het verschil dat er minder gevaar is dat producten verloren gaan of vallen, en dat ze weinig schade oplopen tijdens het transport van A naar B," legt Dustan Atkinson, General Manager voor producten uit het primaire segment bij JBT C.A.T., uit.

Het systeem werkt door producten uit een trechter via een verticale buis omhoog te zuigen. Het product raakt een sonde in de buurt van de top van de buis, en zodra de verbinding is gemaakt, schakelt de vacuümgenerator over naar de laadmodus en verlaat het product de pomp. De Transferpomp is ook verkrijgbaar in 4″, 6″, of 8″ diameter om beter te voldoen aan de door de klant vereiste debieten.

Risico verwijderen
Volgens Atkinson is controle over de opbrengst een van de grootste pluspunten van het systeem, naast de nauwkeurige toevoer, zowel in als uit de pomp. "Deze precisie betekent dat je effectief trim kunt verwijderen van waterstraalsnijsystemen, en huid van ontzwoerdmachines, samen met het overbrengen van vlees, levers en spiermaag (GIB-verpakkingen) van evisceratiegebieden naar aangewezen uitpakgebieden," zegt hij. 

De Transferpomp vereist weinig tot geen onderhoud, heeft slechts twee bewegende delen en is universeel compatibel, wat betekent dat het systeem in elke lijn werkt, zelfs in niet-JBT machines. Bovendien maakt de eenvoudige roestvrijstalen constructie van de oplossing reiniging en onderhoud eenvoudiger, besluit Atkinson.

Meer informatie over de JBT C.A.T. Transferpomp