Leestijd: 4 min -

Water is een essentiële hulpbron in de pluimveeverwerkende industrie. Van het reinigen en verwijderen van de ingewanden tot het koelen en ontbenen, speelt water een essentiële rol bij het waarborgen van de voedselveiligheid en het handhaven van producten van hoge kwaliteit. Echter, met de toenemende bezorgdheid over het milieu en waterschaarste, moet de industrie innovatieve manieren vinden om het waterverbruik te verminderen. Eén zo'n oplossing is het Prime Water Reuse System, een innovatieve technologie die pluimveeverwerkers helpt jaarlijks miljoenen liters water te besparen. Martin Knowles, Senior Sales Engineer, legt uit: "Het Prime Water Reuse System is een game-changer voor duurzaam waterbeheer. Het is een gebruiksvriendelijke, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing die bedrijven kan helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken." 

De toekomst van duurzaam waterbeheer: JBT's eerste waterhergebruiksysteem

Het Prime Water Reuse System van JBT is een baanbrekende oplossing waarmee bedrijven water kunnen besparen, kosten kunnen verlagen en hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen bereiken met minimale initiële investeringen. Het systeem is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te onderhouden, waardoor het een praktische keuze is voor verschillende toepassingen.

Het Prime Water Reuse System is ontwikkeld in samenwerking met het USDA (US Department of Agriculture), met als hoofddoel het waterverbruik in de pluimveeverwerkende industrie te verminderen. Het systeem werkt door het verzamelen van water dat gebruikt wordt tijdens het ontweidingsproces, het zeven ervan om vaste stoffen te verwijderen en het te behandelen met chemicaliën om het aantal bacteriën te verminderen. Na de behandeling wordt het water hergebruikt in het proces waar het oorspronkelijk werd opgevangen.

Het systeem is ontworpen om efficiënt, kosteneffectief en milieuvriendelijk te zijn. Het kan tot 1,5 miljoen liter water per week besparen, afhankelijk van de grootte van de faciliteit en de gebruikte hoeveelheid water. Deze vermindering van het waterverbruik komt niet alleen het milieu ten goede, maar betekent ook een aanzienlijke kostenbesparing voor de pluimveeverwerkers.

Hoe het JBT Prime Water Hergebruik Systeem werkt

Het Prime Water Reuse System is op maat gemaakt door JBT's team van experts om water te screenen, filteren, behandelen en hergebruiken in uw faciliteit, waarbij de kosten geminimaliseerd worden en de veiligheid en hygiëne behouden blijven. Het proces wordt zo eenvoudig mogelijk gehouden:

 1. Verzamel water van waterintensieve processen.
 2. Verwijder vaste stoffen met zeven.
 3. Verwijder kleinere deeltjes met filters.
 4. Voeg microben toe om het resterende organische materiaal efficiënt af te breken.
 5. Het gezuiverde water wordt stroomopwaarts gepompt voor hergebruik op plaatsen waar voorheen zoet water nodig was.

Door tot 90% of meer van het opgevangen water te hergebruiken, kunnen bedrijven hun totale waterverbruik met wel 20% verminderen, afhankelijk van de toepassing. Nicholas Gasbarro, Product Manager bij JBT Prime, legt uit: "Het systeem is ontworpen om efficiënt, kosteneffectief en milieuvriendelijk te zijn. Het kan tot 1,5 miljoen liter water per week besparen, afhankelijk van de grootte van de installatie en de gebruikte hoeveelheid water. Deze vermindering van het waterverbruik komt niet alleen het milieu ten goede, maar vertaalt zich ook in aanzienlijke kostenbesparingen voor pluimveeverwerkers."

Toepassingen en aanpassingen

Het JBT Prime Water Reuse System is geschikt voor een groot aantal toepassingen waarbij intensief water wordt gebruikt, zoals het ontweien van gevogelte, koel- en scalpelijnen, het voorbehandelen van water voordat het naar gemeentelijke systemen wordt gestuurd en het wassen van fruit en groenten.

JBT Prime ingenieurs kunnen ook besturingspakketten op maat maken die het inkomende watervolume en de waterbehoeften van uw faciliteit in evenwicht brengen met een zelfbalancerend systeem dat minimaal handmatig toezicht vereist. Dankzij deze flexibiliteit kunnen bedrijven aanzienlijke waterbesparingen realiseren. Sommige klanten besparen meer dan 1 miljoen liter water per week.

Functies en voordelen

Een van de belangrijkste innovaties van het Prime Water Reuse System is de automatisering en automatische balancering, die zorgen voor een consistente waterstroom tijdens het hele proces en de behoefte aan handmatige interventie verminderen. Gasbarro legt uit: "Het Prime Water Reuse System is ontworpen om water in uw bedrijf te screenen, filteren, behandelen en hergebruiken, waarbij de kosten worden geminimaliseerd en de veiligheid en hygiëne worden gehandhaafd. Het proces is zo eenvoudig mogelijk gehouden om uw bedrijf een geautomatiseerde en duurzame oplossing te bieden die gemakkelijk in uw bestaande lijn kan worden geïntegreerd."

Het JBT Prime Water Reuse System biedt een groot aantal functies en voordelen:

 • Gemakkelijk te bedienen: Geautomatiseerd en intuïtief ontwerp met minimaal onderhoud.
 • Integreerbaar: Integreert naadloos in bestaande processen.
 • Duurzaam: Water besparen en bijdragen aan een meer milieuvriendelijke toekomst.
 • Conform: Ontwikkeld en getest in overeenstemming met de USDA-voorschriften, waardoor gemeentelijke boetes voor overmatig waterverbruik mogelijk komen te vervallen.
 • Efficiënt en kosteneffectief: Hergebruik van 90% of meer van het opgevangen water, waardoor het totale verbruik en de bijbehorende energiekosten met maximaal 20% dalen.
 • Superieure prestaties: Verwijdert vaste deeltjes groter dan 0,008 inch (200 micron) in grootte, met capaciteiten van 50-70 GPM.

Uw betrouwbare partner voor duurzaam waterbeheer 

Met meer dan 20 jaar ervaring blinkt het engineeringteam van JBT Prime uit in het ontwerpen van eenvoudige, effectieve oplossingen op maat van uiteenlopende behoeften van de klant. JBT zet zich in voor duurzaamheid door innovatieve technologieën zoals het Prime Water Reuse System aan klanten te leveren. Wij begrijpen het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen en streven ernaar om een positieve impact op het milieu en de maatschappij te creëren.

JBT blijft duurzame praktijken promoten bij onze klanten en werkt met hen samen om oplossingen te vinden die hun milieu-impact verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie en winstgevendheid verhogen. Knowles benadrukt: "Met JBT als uw betrouwbare partner voor duurzame voedselproductie kunt u erop vertrouwen dat u investeert in een innovatieve, kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing."

Ons team van deskundigen werkt nauw samen met klanten om mogelijkheden voor duurzaamheidsverbeteringen te identificeren en oplossingen aan te bevelen die aansluiten bij hun unieke behoeften en doelstellingen. Dit streven naar innovatie heeft ons in staat gesteld technologieën te ontwikkelen zoals het Prime Water Reuse System, dat de manier verandert waarop de pluimveeverwerkende industrie het waterverbruik beheert.

Het JBT Prime Water Reuse System is een innovatieve, duurzame en kosteneffectieve oplossing voor bedrijven die hun water- en energieverbruik willen verminderen. Met een eenvoudige installatie, minimaal onderhoud en aanpasbare opties is dit systeem een essentiële investering voor bedrijven die hun duurzaamheidsdoelstellingen willen bereiken. Met JBT kunt u erop vertrouwen dat u een betrouwbare partner hebt.