Leestijd: 5 min -

Het voorspellen van onderhoud, het voorkomen van stilstand en het creëren van een efficiëntere voedselverwerkingslijn is altijd een uitdaging. Maar met OmniBlu™, JBT's nieuwe, AI-gebaseerde platform op abonnementsbasis dat Onderdelen & Service, Onderhoudsmanager en Machineprestaties combineert, wordt het makkelijker dan ooit en krijgen klanten een krachtige tool die meer waarde creëert, de uptime maximaliseert en de opbrengst verbetert.

OmniBlu is een dienst die is ontworpen rondom het verbeteren van de activiteiten van klanten en omvat diensten en onderdelen ondersteund door digitale tools. Dit is bedoeld voor één enkel doel: het optimaliseren van klantresultaten. OmniBlu omvat dan ook reserveonderdelen op voorraad, preventieve onderhoudsactiviteiten en een customer success manager die de klant ondersteunt bij operationele en onderhoudsactiviteiten. JBT heeft de monitoring geoptimaliseerd naar een expertniveau door het bouwen en continu verbeteren van haar digitale tools.

"OmniBlu zal onze klanten een ongeëvenaarde zichtbaarheid van hun operatie geven en hen helpen deze tot in het kleinste detail te verbeteren", zegt Guilherme Goinhas, General Manager Customer Care Protein, EMEA bij JBT.

OmniBlu bewaakt de prestaties van een machine, verzamelt alle verschillende gegevens en genereert waarschuwingen en grafieken, afhankelijk van de apparatuur en de toepassing. OmniBlu kan ook helpen de toekomst te voorspellen op basis van de nieuwe algoritmen die zijn ontwikkeld. De gegevens die in de monitoringtool worden gepresenteerd, zijn ontworpen om de meest kritieke waardehefbomen te controleren die operations en onderhoud kunnen gebruiken om te verbeteren.

"De informatie die van de machines wordt verzameld, wordt samengevoegd met de activiteiten van de klant, omdat voedselverwerking voor verschillende klanten anders werkt. Dit is ontworpen om meer waarde voor de klant te genereren op hun operaties door hun prestaties te analyseren en te optimaliseren en toekomstige onderhoudsbehoeften nauwkeuriger te voorspellen", zegt Goinhas.

"Met OmniBlu zijn we een strategische partner voor onze klanten, die met hen samenwerkt om de prestaties en opbrengst te maximaliseren terwijl downtime tot een minimum wordt beperkt", zegt Guilherme Goinhas van JBT.

Snelle en betrouwbare resultaten

Jarenlang heeft JBT's PRoCARE® servicecontracten hebben de levensduur van JBT machines effectief gemaximaliseerd door middel van ondersteuning en onderhoud van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd bood JBT's iOPS® machineprestatiemonitoring en analyses om klanten inzicht te geven in de prestatiegegevens van de apparatuur. Nu met OmniBlu, JBT combineert deze verschillende servicesPRoCARE en iOPS, en tilt dit naar een nieuw niveau door slimme inzichten en verbonden zorg te bieden die is ontworpen rond
klantwaarde.

"OmniBlu is bijna een jaar lang in de praktijk getest op verschillende voedselproductielocaties in de VS en Europa. Gedurende deze tijd is er veel informatie verzameld en gebruikt om de tools te verfijnen en de data te valideren en welke conclusies men hieruit kan trekken," zegt Auke Bouwense, Global Commercial Director van JBT OmniBlu.

Hij vervolgt: "Het testen garandeert dat de tools zal werken zoals bedoeld. We blijven leren terwijl we OmniBlu blijven implementeren voor meer klanten. Onze klanten zijn divers en verschillend, dus we zijn nooit klaar met leren en verbeteren." Wanneer OmniBlu is geïmplementeerd, zijn gegevens verzameld vanaf de eerste dagMaar hoeveel informatie nodig is om een trend te analyseren, hangt sterk af van de omstandigheden van de klant, zoals het aantal uren dat ze werken, het aantal ploegen dat ze draaien en of ze vaak van product wisselen.

"Als een klant een inefficiënt proces heeft, zien we dat meteen en krijgen we na een paar weken inzicht in wat we moeten aanpassen. Maar als een klant al zijn processen goed onder controle heeft, zijn de verbeteringen subtieler en hebben ze genoeg gegevens nodig om het proces te verbeteren, zoals het vermijden van microstops", voegt Goinhas toe.


De norm bepalen voor efficiënte voedselverwerking

Naarmate meer en meer voedselverwerkende fabrieken OmniBlu gebruiken, creëren de geaggregeerde gegevens een standaard industriebenchmark voor individuele voedingsproducten. Zelfs als de fabrieken verschillend zijn en zich in verschillende regio's bevinden, gebeurt de verwerking van bijvoorbeeld gevogelte op dezelfde manier op dezelfde JBT-apparatuur. Er kunnen echter kleine verschillen zijn, afhankelijk van de gekozen opties.

"Nu kunnen we onze klanten op meer manieren ondersteunen dan voorheen. We creëren een soort best practice over hoe klanten hun proces onder bepaalde omstandigheden moeten uitvoeren. Een ander voordeel is dat we door het analyseren van verzamelde gegevens feedback kunnen geven over de ontwikkeling van onze apparatuur en deze zodanig kunnen verbeteren dat onze klanten er nog meer profijt van hebben", aldus Bouwense.


Werkt met alle JBT-apparatuur

OmniBlu is ontwikkeld om te werken met alle voedselverwerkingsapparatuur van JBT, hoewel het in verschillende stappen zal worden gelanceerd.

"Als eerste werd de JBT Frigoscandia GYRoCOMPACT® zelfstapelende spiraalvriezer aangesloten, en nu zetten we ovens, friteuses en de DSI Waterstraal portioneerders. OmniBlu kan ook worden aangesloten op oudere machines, afhankelijk van de leeftijd," legt Bouwense uit.

"Machines tot tien jaar oud zijn vrij eenvoudig aan te sluiten. Als ze ouder zijn, hebben ze een upgrade nodig die meer of minder duur kan zijn, afhankelijk van wat voor soort machine het is. Alle apparaten kunnen worden aangesloten, maar als ze te oud zijn, is het waarschijnlijk toch een goed idee om te investeren in nieuwe apparatuur", zegt Goinhas.

Versterk uw voedselverwerking met OmniBlu

OmniBlu zorgt voor een ongeëvenaarde zichtbaarheid van de bedrijfsactiviteiten en verbetert deze zelfs tot in het kleinste detail. Het biedt een hoge mate van voorspelbaarheid, waardoor het mogelijk is om te anticiperen op problemen en dus de uitvaltijd te verminderen.

"Met OmniBlu kunnen we meer sensoren toevoegen aan de apparatuur, waardoor de klant een beter inzicht krijgt in zijn proces door specifieke parameters te gebruiken voor specifieke bewerkingen en behoeften. Het maakt het ook handiger om onderhoud te plannen door het te voorspellen en het gemakkelijk te maken om reserveonderdelen te bestellen via het Onderdelenportaal.

"Met OmniBlu zijn we een strategische partner voor onze klanten, die met hen samenwerkt om de prestaties en opbrengst te maximaliseren en de uitvaltijd te minimaliseren. En hoewel we OmniBlu nog maar net hebben gelanceerd, is de belangstelling enorm", aldus Goinhas.

Met OmniBlu introduceert JBT ook de nieuwe Parts Portal, waar klanten online onderdelen voor hun apparatuur kunnen bestellen. Ze zien een digitale tweeling van hun machine op hun tablet of pc en kunnen doorklikken naar een specifieke sectie of detail van het apparaat en zoeken naar de onderdelen die ze willen hebben. Daar zien ze het onderdeelnummer, de prijs, de beschikbaarheid op voorraad en de levertijd en kunnen ze het onderdeel met één klik bestellen.

Met de nieuwe Maintenance Manager krijgen ze ook een visualisatie van alle onderhoudsactiviteiten die ze de komende maanden moeten uitvoeren. Alle gegevens die van de apparatuur worden geüpload en door de algoritmen worden geanalyseerd, worden gebruikt om de Maintenance Manager continu aan te passen. Op basis van machine learning worden onderhoudsactiviteiten uitgebreid of verminderd om ze zo efficiënt en voorspelbaar mogelijk te maken.

"Met OmniBlu kunnen we ook dingen in de activiteiten van klanten detecteren die zij niet zien en hen helpen hun werkstromen te verbeteren. We kunnen ze bijvoorbeeld laten zien hoe ze schoonmaakcycli kunnen verkorten of aanpassen om ze efficiënter te maken", besluit Goinhas.

Neem contact met ons op!

Als u meer wilt weten over hoe JBT en OmniBlu u kunnen helpen meer waarde te creëren, de uptime te maximaliseren en de opbrengst te verbeteren, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze voedselverwerkingsdeskundigen.

Je kunt ook meer lezen over OmniBlu HIER.