Leestijd: 4 min -

Op zoek naar eiwitinjectoren, massagers en tumblers met bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid? JBT Schröder, wereldwijd leider in injectie- en uithardingstechnologieën, toont veel van haar innovatieve oplossingen op Anuga FoodTec, de beurs voor de voedingsindustrie die nog tot 22 maart loopt.

Of u nu van plan bent het evenement bij te wonen of niet, het is de moeite waard om meer te weten te komen over de systemen van Schröder die verwerkers helpen uniforme, hoogwaardige pluimvee-, vlees-, vis- en plantaardige proteïneproducten te leveren.

JBT Schröder's IMAX 630 - uit de HIGHLINE serie - is een klassieke bandinjector die ontworpen is voor kleine producten of industrieën waar producttransport voornamelijk via banden verloopt. De injectoren zijn vooral populair bij klanten in de varkensvlees-, rundvlees-, vis-, pluimvee-, kaas- en plantaardige industrie.

Belangrijkste kenmerken:

 • Hoge naalddichtheid en lage injectiedruk zorgen voor een zachte en gelijkmatige injectie voor kwetsbare producten zoals vis en gevogelte.
 • Geschikt voor een breed scala aan productbreedtes, waardoor een hoog uitvoerniveau wordt gegarandeerd, zelfs voor kleine en lichte voedingsmiddelen.

De IMAX ECOLINE 420 (onder) biedt uitstekende Schröder kwaliteit tegen een gunstige instapprijs en lage bedrijfskosten in de basisversie. De IMAX 420 is geschikt voor een breed scala aan producten en beschikt over een bewezen, robuust aandrijfconcept en een doordacht hygiënisch ontwerp.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gemakkelijke toegankelijkheid van alle onderdelen voor reiniging en inspectie. Het spruitstuk kan eenvoudig worden geopend voor een snelle en efficiënte reiniging.
 • Verkrijgbaar in twee manifoldvarianten (aantal en dichtheid van naalden) en uitgerust met een naaldophangblok, waardoor het geschikt is voor producten met en zonder bot.

Het FT 130/FT 200 filtratiesysteem voorziet de IMAX ECOLINE en HIGHLINE injectoren van maximaal 200 liter pekel. Bovendien zorgt een extern roterend filter voor een effectieve filtratie van de pekel. De gefilterde pekel wordt vervolgens teruggevoerd naar de injector via een stationaire aanzuigfilter.

Snelle en effectieve reiniging - demontage mogelijk zonder gereedschap. Voor een eenvoudige reiniging kan het roterende filter worden uitgeklapt, terwijl het gepatenteerde snelsluitsysteem ervoor zorgt dat het zuigfilter binnen enkele seconden kan worden verwijderd.

Belangrijkste kenmerken:

 • Lagere bedrijfskosten dankzij de lage hoeveelheid pekelresidu.
 • Snelle en effectieve reiniging met een montage die geschikt is voor alle onderdelen op de tank.
 • Grove deeltjes worden effectief uitgefilterd met een externe roterende filter met een schraper.

Met de nieuwe BRIMAX 600 (boven) kunnen alle soorten pekels voor het injectieproces worden geproduceerd.

Schröder BRIMAX technologie maakt de gestandaardiseerde productie van pekel onder de strengste hygiënische omstandigheden mogelijk. Door het gebruik van beproefde BRIMAX-componenten biedt de 600-liter container van het systeem een grote flexibiliteit bij de productie van verschillende soorten pekel.

Belangrijkste kenmerken:

 • De unieke functionaliteit van de software maakt het systeem gebruiksvriendelijk en zorgt voor consistente en herhaalbare resultaten.
 • Voldoen aan alle hygiëne-eisen.

Een compact massageapparaat met een geïntegreerde koel- en vacuümpomp. MAX 600 (hieronder) de ideale "plug and play" machine voor batches tot 600 kg.

Het werkingsprincipe van de MAX-technologie is gebaseerd op de horizontale montage van een roterende peddelas in de vaste container, waarbij het massage-effect wordt bereikt door de spiraalvormig gerangschikte peddels.

De specifieke posities van de peddels genereren een horizontale en verticale stroom van materiaal in de tank, wat resulteert in een gelijkmatige en effectieve masserende werking.

Belangrijkste kenmerken:

 • Tot 50% kortere verwerkingstijden vergeleken met tumblers.
 • Aanzienlijk hogere niveaus van systeemgebruik in vergelijking met tumblertechnologieën.
 • Energiebesparing dankzij verhoogde efficiëntie.

Last but not least, de DT 2500/3700 continu trommel is een 100% roestvrijstalen massage- en drainagetrommel voor vers vlees die wordt gebruikt om producten te masseren en pekel aan het oppervlak te reduceren. Deze pekel wordt opgevangen in een bassin en kan via een pomp worden teruggevoerd naar de filtereenheid van de injector.

Belangrijkste kenmerken:

 • Trommellengte van 2500 mm of 3700 mm - overtollige pekel kan effectief worden afgevoerd via de perforaties.
 • Het bekken verzamelt pekel aan de oppervlakte en de pompeenheid transporteert het terug naar de filtereenheid van de injector.
 • De doorlopende trommel kan worden uitgerust met vaste en zwenkwielen voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid.

Naast de tentoongestelde machines presenteert JBT Schröder digitaal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van IMAX-technologie en zal het samen met bezoekers demonstreren hoe oplossingen kunnen worden samengesteld om aan hun productiebehoeften te voldoen.

JBT zal aanwezig zijn op Anuga FoodTec 2024 in hal 6.1, stand D090 F119 tot 22 maart 2024 in Keulen, Duitsland, waar u al deze oplossingen met eigen ogen kunt zien.

Download de plattegrond voor een sneak-peak en boek vandaag nog een demonstratie!