Leestijd: 2 min -

De JBT TIPPER TIE TN2004 is klaar om een kleine revolutie te ontketenen in de beenhamindustrie. Voor bedrijven die spiraal- en portiehammen, boerenhammen en zelfs beenhammen netten, kan de TN2004 aanzienlijke besparingen opleveren op productietijd, gebruikskosten en onderhoud, dankzij een nieuw ontwerp van TIPPER TIE's geautomatiseerde netsysteem voor beenhammen en beenhammen.

De TN2004 is meer dan alleen een update van het vorige model en heeft de hamnettingoplossing herwerkt en gemoderniseerd. De pneumatische pusher van de TN2002 is vervangen door een servo aangedreven pusher - een beproefde, gepatenteerde TIPPER TIE-oplossing die voor het eerst werd ontwikkeld op de TN4001 netmachine voor hele spieren - Hierdoor kan de netter op hogere snelheden werken en hebben operators veel meer controle over het proces, terwijl een aanzienlijk deel van de perslucht wordt geëlimineerd.

Saldering besparingen

De TN2004, die perfect is voor spiraalvormige hammen, boerenhammen, beenhammen of zelfs karbonadestrengen die van netmateriaal ontdaan moeten worden, tilt het automatisch netteren van beenhammen en karbonadestrengen naar een hoger niveau en biedt een aantal duidelijke voordelen ten opzichte van de voorgangers van de machine.

Terwijl de eerdere TN2002 een zware pneumatische oplossing was, heeft de TN2004 veel minder perslucht nodig dankzij de servo aangedreven pusher en de elektrische transportbandmotor, die beide de betrouwbaarheid verbeteren en de productcontrole verbeteren, en dit alles terwijl er bespaard wordt op de gebruikskosten. Het nieuwe systeem verlaagt het luchtverbruik met maar liefst 80% ten opzichte van het vorige systeem en presteert tegelijkertijd beter. Zegt Conrad Faust, directeur productbeheer bij JBT TIPPER TIE.

Maar daar houden de voordelen van de TN2004 niet op.

Productiviteit maximaliseren

De TN2004 heeft ook een innovatief nieuw, automatisch wisselsysteem voor de chute: Het Quick-Change-gootmagazijn. Dit systeem stelt verwerkers in staat om snel van stortgoot te wisselen, waardoor de productieve tijd van de machine in het proces wordt gemaximaliseerd. "Zonder dit automatische wisselsysteem kunnen bedrijven minuten verliezen tijdens het wisselen van de stortkoker, vooral als ze niet van tevoren voorbereid waren en de noodzaak van de wisseling niet hadden voorzien", zegt Faust.

"Met het nieuwe Quick-Change Chute magazijn kunnen volle netgoten aan de machine worden toegevoegd en lege netgoten worden verwijderd zonder de productie te onderbreken - een belangrijke onderscheidende factor voor de nieuwe TN2004. De machine indexeert dan naar de volgende beschikbare volle gaasgoot zonder de productie te onderbreken," voegt Faust toe. "Dit elimineert een van de enige bronnen van regelmatige onproductieve tijd in verband met de automatische netter."

LEES MEER over TIPPER TIE Net & Clip Systemen