Leestijd: 2 min -

Wil je profiteren van de groeiende trend naar huiselijke texturen voor gevogelte en andere producten? Wist je dat homestyle coatings voor een scala aan producten - van kip en vis tot groenten en plantaardig eiwit - wereldwijd steeds meer gevraagd worden, dankzij een winnende smaak en textuur?

Het is ook de moeite waard om te bedenken dat de wereldwijde markt voor ingrediënten voor voedselcoating groeit met een jaarlijkse CAGR van 6,2% en in 2028 naar verwachting USD 4,9 miljard waard zal zijn, volgens analist Market & Market.

JBT's nieuwe PRoFLEX drumless breader stelt verwerkers in staat om dit enorme marktpotentieel aan te boren en tegelijkertijd te profiteren van een systeem dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop homestyle coatings worden aangebracht op kip, vis en andere producten.

JBT Product Manager Jake Deehr neemt ons mee door de functies die de PRoFLEX biedt en legt uit hoe de oplossing een consistente kwaliteit levert en tegelijkertijd energie bespaart:

V: Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de nieuwe trommelrobot en eerdere versies?

Onze PRoFLEX verandert de manier waarop huisstijltextuur wordt aangebracht volledig. Er is geen trommel nodig en er is geen tijd nodig om onderdelen te verwisselen. Onze PRoFLEX kan in minder dan 1 minuut veranderen van een lineaire broader in een homestyle textuurbroader. Bovenop een standaard braadmachine hebben we ook een reinigingssysteem ingebouwd om het hygiëneproces te versnellen.

V: Wat zijn de voordelen voor klanten van het gebruik van deze apparatuur?

Onze PRoFLEX stelt klanten in staat om snel producten te verwisselen. De PRoFLEX heeft ook een compact ontwerp in vergelijking met onze concurrenten en is korter dan de concurrentie.

V: Kunnen klanten geld besparen op nutsvoorzieningen?

Alle motoren werken op VFD's zodat de gebruikers het energieverbruik waar mogelijk kunnen minimaliseren. Het reinigingssysteem minimaliseert ook de tijd die het sanitaire team nodig heeft om de machine uit te wassen. In vergelijking met onze trommelbooster zijn er aanzienlijk minder braadmachines nodig en zijn er minder operators nodig aan het einde van de machine.

V: Wat voor feedback hebben jullie tot nu toe gekregen van klanten?

De feedback is erg positief en verschillende klanten vragen of ze de machine in hun fabriek mogen gebruiken. We zijn erg blij met de respons van onze klanten tot nu toe en we kijken ernaar uit om de PRoFLEX binnenkort bij verschillende klanten te installeren.

KLIK HIER om meer informatie aan te vragen over de nieuwe trommelloze booster PRoFLEX