Leestijd: 3 min -

Op zoek naar een snelle, flexibele oplossing voor het bereiden van kant-en-klare producten? De HotCook AHC van JBT alco is een multifunctioneel systeem voor aanbraden, sudderen en koken, dat flexibiliteit en variabiliteit biedt bij de verwerking van een verscheidenheid aan kant-en-klare maaltijden en andere producten.

De HotCook AHC, die een constante temperatuurverdeling garandeert, combineert verschillende productiestappen in één enkele machine en toont zijn kracht vooral bij de verwerking van sauzen of kant-en-klare maaltijden, alsook bij de bereiding van stoofschotels en roerbakgerechten. Met name vegetarische en veganistische producten worden een steeds populairdere toepassing voor het systeem.

Gasfornuiseffect
Het 'gasfornuiseffect' dat ontstaat door de dubbele mantelconstructie van de HotCook biedt een concurrentievoordeel, dat inertie tijdens het opwarmen of opnieuw opwarmen voorkomt en smaak en versheid behoudt bij hoge temperaturen. Hoge oppervlaktetemperaturen tot 200°C in combinatie met directe verwarming van het binnenoppervlak van de kookmixer vormen de sleutel tot ideale resultaten, vooral voor Aziatische gerechten.

Bovendien heeft de HotCook AHC door de aanwezigheid van een geïsoleerde machinewand een extreem lage warmtestraling en dus een lagere temperatuurbelasting van de productieruimte. Afhankelijk van het geplande gebruik of de beschikbare energie wordt verzadigde stoom of olie gebruikt als verwarmingsmedium.

Gelijkmatige verwarming
Om zowel de kwaliteit van het product als het rendement per uur aanzienlijk te verhogen, zijn de mengschachten van de HotCook uitgerust met een verend, temperatuurbestendig schraapsysteem, zodat aanhechting en verbranding van het product aan het kookoppervlak wordt voorkomen.

De flexibel instelbare roterende beweging van de mengassen werkt zeer zacht, brengt het product gestaag terug naar het verwarmingsoppervlak en zorgt zo voor een gelijkmatige, gecontroleerde verwarming.

Met gemakkelijk te reinigen oppervlakken biedt de HotCook kortere reinigingstijden, optimale hygiënische bedrijfsveiligheid en een verminderd risico op vervolgkosten door verontreinigde goederen.

Extra functies
Met een groot aantal extra functies kan de HotCook worden aangepast aan de meest uiteenlopende producten. Naast automatische vloeistofdosering, weegtechnologie, een CIP-systeem en de injectie van CO2 of N2 voor koel- of vriestoepassingen omvat het systeem ook directe stoominjectie. Speciale stoommondstukken, geplaatst op de bodem van de mengbak, zijn voorzien van een schotelklep en pilootcilinders om een optimale stoomverdeling te garanderen. 

De HotCook is slechts één voorbeeld van het multifunctionele gamma oplossingen van alco. Het is een systeem dat individueel op de klant is afgestemd en toegevoegde waarde biedt door variabiliteit en flexibiliteit.

Verschillende opties en varianten van machines, alsmede de ontwikkeling en constructie in nauwe samenwerking met de klant, komen in hoge mate tegemoet aan de vraag van de consument naar een grotere verscheidenheid aan producten enerzijds en de economische instelling van de fabrikanten anderzijds.

LEER MEER over de HotCook AHC