Leestijd: 2 min -

JBT's Stein XL Series Breading Applicator, al decennia lang de voorkeur van leveranciers van fastfoodketens over de hele wereld, is nu beschikbaar in een nieuwe, elektrische versie met de lancering van de Stein XLe Breader. De XLe is ontwikkeld als antwoord op de vraag van klanten en biedt alle mogelijkheden van de hydraulische versie, maar met efficiëntere elektrische motoren.

De XL werd oorspronkelijk in de jaren 1980 geïntroduceerd als een hoogproductieve, volledig converteerbare breadingapplicator en heeft zijn reputatie verdiend op enkele van de moeilijkste coatings en productielijnen met hoge volumes over de hele wereld. Het ontwerp en de zware constructie zijn zo betrouwbaar dat ze overal in de industrie navolging hebben gevonden.

"Onze klanten vragen al geruime tijd om een elektrisch aangedreven XL Breader en we zijn blij dat we eindelijk de elektrische versie hebben ontwikkeld", zegt JBT productmanager Jake Deehr. "De hydraulische motoren met stroomregelkleppen van de XL zijn allemaal omgebouwd naar efficiëntere, washdown, SS elektrische motoren met VFD's."

Deehr zegt dat klanten die momenteel de XL-breadertechnologie van JBT Stein gebruiken en bestaande hydraulische lijnen upgraden naar elektrische, de XLe Breader kunnen gebruiken zonder dat ze lijnoperators en sanitaire medewerkers verder moeten opleiden in de nieuwe apparatuurtechnologie.

"De XLe kan alle coatingmaterialen aan - meel, free-flow en Japanse kruimel, en kan worden gebruikt als pre-duster of eindbroeder," vervolgt hij.

Naast de XLe heeft JBT onlangs een nieuw ontwerp geïntroduceerd voor de Stein Heritage Super Duty Breader (SHB-SD).. De SHB-SD is verkrijgbaar in een elektrische of hydraulische versie en heeft een vernieuwd frame met open profiel, evenals handigere zwenkwielverstellingen die snel kunnen worden geopend voor sanitaire doeleinden. "Er kan meel en vrij stromend materiaal worden gebruikt en hij heeft dezelfde pick-up als de XL," legt Deehr uit. "Deze machine kan ook worden gebruikt als pre-duster en eindbroeder."

Verder heeft JBT onlangs een verbeterde TFF-IV 2415 friteuse met roestvrijstalen IP69K motoren, roestvrijstalen leidingen en PacTitan banden op de bovenste onderdompelaar en hoofdband.

MEER WETEN over de JBT Stein XL Serie Breaders

JBT belicht DSI-technologieën op de IPPE 2023, die plaatsvindt in het Georgia World Congress Center, Atlanta, GA tot 26 januari 2023.