Leestijd: 3 min -

Een efficiënte reiniging van een diepvriezer is van fundamenteel belang, niet alleen voor de voor de hand liggende hygiënebehoeften, maar ook voor de doeltreffende werking van de apparatuur. Maar al te vaak verkopen leveranciers van reinigingsmiddelen aan klanten, maar laten ze hen in het ongewisse als het gaat om het juiste gebruik en de dosering ervan. 

Het gevolg is dat klanten uiteindelijk te veel tijd en geld kwijt zijn aan reinigingsprocessen door onvoldoende opleiding, de verkeerde soorten chemicaliën en volumes, of ongeplande reinigingsinterventies. Op zijn minst kunnen klanten te maken krijgen met onnodige bedrijfs- en milieurisico's tegen hogere kosten.

Hierin verschilt JBT. Naast het hebben van een uitgebreide reeks Clean-In-Place (CIP-opties) voor alle budgettenJBT biedt klanten voortdurende ondersteuning en training om ervoor te zorgen dat de reinigingsprocessen effectief en efficiënt worden uitgevoerd. Bovendien vermijden de reinigingsmiddelen van JBT het gebruik van chloor of andere ongeschikte chemicaliën, die na verloop van tijd een schadelijk corrosief effect op machineonderdelen kunnen hebben.

Het belang van training
JBT's Formula Clean programma zorgt voor de hoogste reinigingsnormen en voorkomt onnodige slijtage aan apparatuur - plus een correcte en veilige reiniging, legt JBT Business Support Manager Niklas Landby uit. "We voeren reinigingsaudits uit en bieden deze ook aan om ervoor te zorgen dat het reinigingsproces op de best mogelijke manier wordt uitgevoerd," zegt hij. "Dit is uiterst belangrijk voor de voedselveiligheid en het is belangrijk om geen onnodig sterke of te veel chemicaliën te gebruiken. De meeste leveranciers bieden goedkopere oplossingen zoals chloor, dat zeer effectief is maar na verloop van tijd de apparatuur vernietigt. Wij helpen klanten de reiniging te optimaliseren om ervoor te zorgen dat alles correct functioneert."

Landby zegt dat wat JBT uniek maakt als bedrijf is dat we niet alleen reinigingsmiddelen leveren, maar kijken naar het hele bedienings- en reinigingsproces. "JBT zal de concentratie met de chemicaliën instellen en de klant trainen hoe de machine moet worden gereinigd", vervolgt hij. 

"Klanten wenden zich tot JBT voor ondersteuning bij hun reinigingsproces, opleiding van personeel en begeleiding bij de watertemperatuur. Te hoge concentraties en het bijbehorende negatieve milieuaspect zijn ook een veelvoorkomend probleem, maar wij kunnen klanten helpen de juiste niveaus te bereiken."

Positieve effecten
JBT's Formula Clean reinigingsmiddelen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in voedselproductiefaciliteiten, met een reeks producten en toepassingen die geschikt zijn voor alle soorten apparatuur die bij warme of koude temperaturen werken. Er is rekening gehouden met de extreme temperaturen waaraan voedselmachines regelmatig worden blootgesteld, legt Landby uit, waarbij de gebruikte soorten reinigingsmiddelen variëren afhankelijk van de toepassingen en de apparatuur die moet worden gereinigd.

"We zien geweldige resultaten bij klanten die al zijn overgestapt op JBT-detergenten. Onze klanten hebben besparingen gezien doordat er minder reinigingsmiddelen worden gebruikt omdat er minder vaak gereinigd hoeft te worden. De juiste detergenten in de juiste concentraties beschermen tegelijkertijd de apparatuur van de klant", besluit Landby.

Als een belangrijk element van JBT's toewijding aan klanten, hebben we JBT OmniBlu™ een serviceplatform dat het watervolume en de watertemperatuur, het gebruik en de concentraties van reinigingschemicaliën en de reinigingstijd bewaakt en meet. Bovendien biedt OmniBlu klanten de zekerheid dat reinigingsprocedures worden gevolgd en potentiële bacteriële groei wordt voorkomen.

LEER MEER over het Formula Clean programma van JBT