Leestijd: 3 min -

Het nieuwste lid van JBT's vriezerassortiment, de Frigoscandia GYRoCOMPACT® 70 Spiraalvriezer (GC70), is nu beschikbaar met sequentiële ontdooiing; een toevoeging die betekent dat klanten kunnen profiteren van de capaciteitsverhoging van de GC70 tot twee weken continue werking.

Door deze optie in de GC70 te integreren, kunnen klanten niet alleen genieten van een langere bedrijfstijd, maar ook van een capaciteitsupgrade van 20% zonder in te boeten aan voetafdruk in vergelijking met zijn voorganger. De nieuwe functie betekent dat de GC70 langer ononderbroken kan draaien zonder te stoppen en zonder dat de productie op regelmatige tijdstippen moet worden stilgelegd om te ontdooien.

Continue productie met sequentiële ontdooiing

De GC70 is een nieuwe versie van de JBT Frigoscandia GYRoCOMPACT serie spiraalvriezers - wereldwijd de industriestandaard voor spiraalvriestechnologie - en bevat niet alleen een 700 mm brede band, maar ook een reeks belangrijke functies die geoptimaliseerd zijn om beter, slimmer en krachtiger te werken dan ooit tevoren.

De toevoeging van de Sequential Defrost-optie stelt de GC70 in staat om tot twee weken continu te werken zonder vaak te hoeven ontdooien, waardoor een ononderbroken productie wordt gegarandeerd. "Dit is een speciaal op maat gemaakte optie die is ontworpen om te voldoen aan de operationele eisen van de GC70," zegt Torbjörn Persson, JBT's Director of Global Sales Support & Product Line Management voor Frigoscandia vriezers.

Met de innovatieve functie voor sequentieel ontdooien voeren de verdampers in de machine een ontdooiproces in volgorde uit terwijl de machine in productie is, waardoor er minder stops nodig zijn voor ontdooien en reinigen.

Capaciteit en doorlooptijd verbeteren

Capaciteit is een ander belangrijk kenmerk van de GC70. Om ruimtebeperkingen in veel faciliteiten te overwinnen, heeft JBT de totale capaciteit van de GC70 verhoogd door op te bouwen, waardoor de hoeveelheid vriezer die hetzelfde vloeroppervlak kan bestrijken wordt gemaximaliseerd. Het totale resultaat is een capaciteitstoename tot 20%. "De capaciteit is het grote voordeel van de GC70: in een relatief kleine ruimte zijn we erin geslaagd om meer capaciteit uit de vriezer te persen door de hoofdruimte te vergroten, wat van aanzienlijk voordeel is voor klanten," zegt Persson.

Verbeterde droogfuncties spelen ook een belangrijke rol in de vernieuwde GC70. De verbeteringen, die gericht zijn op het sneller en efficiënter drogen van de band, besparen tot een uur in vergelijking met eerdere functies. Dit, zegt Persson, betekent een grote besparing op de doorlooptijden van klanten. "Bij oudere modellen moest je langer drogen: deze nieuwe versie is veel sneller, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het opnieuw opstarten van de productie", legt hij uit.

Meer dan dat, de technici van JBT namen ook een diepe duik in alle voedselveiligheids- en hygiënische aspecten van het ontwerp van de vriezer. Het resultaat was een opening van alle profielen op de machine om deze eenvoudiger en gemakkelijker te reinigen te maken.

Een laatste detail is de toevoeging van JBT's OmniBlu platform. OmniBlu is een systeem voor prestatieoptimalisatie dat gegevens verzamelt en analyseert. De inzichten en luchtstroomregeling van OmniBlu verbeteren de prestaties en efficiëntie van de vriezer.

LEES MEER over de JBT Frigoscandia GYRoCOMPACT 70 Spiraalvriezer