Leestijd: 4 min -

Op zoek naar een nieuwe, effectievere manier om pluimveeverwerking uit te voeren? JBT heeft nieuwe en innovatieve technologieën geïntroduceerd voor pluimveeverwerkers, die uitgebreide oplossingen bieden om de efficiëntie, kwaliteit en winstgevendheid te verbeteren.

Op Anuga FoodTec 2024onthullen JBT's toonaangevende spelers op het gebied van oplossingen, waaronder Innospexion, alco, DSI en Schröder een complete line-up van baanbrekende systemendie rendementsverbeteringen opleveren in elke fase van de pluimveebereiding.

"Met de combinatie van inspectie-, preparatie-, portioneer- en injectieoplossingen kunnen we nu een veel completere verwerkingslijn aanbieden," zegt Roger Bosson, JBT's Business Unit Manager voor de portioneer- en röntgenportfolio.

"Ze dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het optimaliseren van de opbrengst en het voorbereiden van producten voor verdere verwerking," "Het draait allemaal om het verhogen van de waarde van het product voor de klanten op de slimst mogelijke manier."

Botdetectie opgelost: meerdere voordelen met Innospexion

Wilt u de pluimveeopbrengst maximaliseren en stoppen met het weggooien van goed vlees als gevolg van lukrake botdetectiesystemen? JBT Innospexion is een oplossing die een ongeëvenaarde nauwkeurigheid biedt als het gaat om het vinden van botfragmenten, waardoor verwerkers de grootste hoeveelheid product kunnen behouden na herbewerking.

Met een botdetectie van 98% en een afkeurpercentage van minder dan 5% voor verkalkte botten tot 2mm x 2mm x 2mm is het unieke, innovatieve JBT Innospexion systeem de perfecte oplossing. Innospexion is in staat om kleine verkalkte botten of botfragmenten in gevogelte en vis op te sporen en garandeert een hoge, betrouwbare botdetectie zonder producten onnodig af te keuren.

"Met het hoogste detectiepercentage in de markt, scannen we de filets om te bevestigen dat er geen botresten in zitten en dit resulteert in zowel een hogere kwaliteit als minder arbeid," legt Bosson uit. "Innospexion heeft een manier gevonden om stukken bot in vis en gevogelte veel nauwkeuriger te lokaliseren. Door Innospexion aan het begin van de productielijn te integreren, kunnen verwerkers herbewerkingsprocessen stroomlijnen en arbeid minimaliseren, waardoor zowel de kwaliteit als de opbrengst worden gemaximaliseerd."

"Als je kunt zien waar het bot zit, is het veel gemakkelijker om het eruit te halen wanneer het product naar de reworkstations wordt gestuurd, dus het versnelt het hele rework- en trimproces", vervolgt Bosson. "Voorheen moesten de arbeiders proberen te voelen waar de botten zich bevonden. Met Innospexion kunnen ze zien waar het botfragment zit, zodat ze het trimmen tot een minimum kunnen beperken."

Bereidingsoplossingen van alco: gevogelte goed bereid

Als aanvulling op de precisie van Innospexion is de JBT alco Vlakmachine ASP en Tenderizer ASC voor uniformiteit en malsheid van gevogelteproducten. Veel verwerkers moeten een uniforme productdikte bereiken en het productoppervlak vergroten, en dit is waar de alco Flattener (zie foto hieronder) om de hoek komt kijken.

Natuurlijke producten, die meestal een ongelijke vorm en dikte hebben, worden geplet tot een homogene productdikte om een constante kooktijd met minder kookverlies te bereiken. De huidige pletter is al meer dan 30 jaar in ontwikkeling en is daarmee het beste systeem in zijn categorie.

Daarnaast verbetert de alco Tenderizer de malsheid van het product door kleine insnijdingen in het vleesoppervlak aan te brengen. Hierdoor krijgt het product nog meer smaak omdat marinades en kruiden in het vlees kunnen worden opgenomen. JBT alco biedt de beste omstandigheden voor het bereiden van producten zonder been.

Verbeter uw winstgevendheid met DSI

Ervaar een verschuiving in flexibiliteit en efficiëntie bij het portioneren met de nieuwe compacte en intelligente JBT DSI™ 812 waterstraal portioneerderwaarmee klanten tot 25% meer rendement kunnen halen en het gebruik, de doorvoer en de flexibiliteit kunnen maximaliseren. Met zijn compacte ontwerp past de 812 perfect in een productielijn en vormt hij een perfecte aanvulling op de oplossingen voor de bereiding en rendementsverbetering van pluimveeproducten.

De JBT DSI 812 (afbeelding) geeft u totale controle over het portioneren van gevogelte, zodat u hoge gewichts- en maatspecificaties kunt bereiken en de opbrengst en het gebruik kunt maximaliseren. Met de volledig geautomatiseerde en intelligente 812 waterstraal portioneermachine kunt u het portioneren inline uitvoeren en uw verwerkingscapaciteit verhogen, het risico op menselijke fouten elimineren en uw werknemers op andere gebieden inzetten.

Bent u benieuwd hoe de DSI 812 uw portioneerproces efficiënter, intelligenter en winstgevender kan maken? Boek een demonstratie met onze experts bij Anuga FoodTec.

Schröder oplossing voor betere smaak

Om de onbewerkte voorbereidingslijn te voltooien, heeft Schröder de IMAX 630 injector (foto) pekel voor smaak, opbrengstoptimalisatie en pick-up. Met productspecifieke steekpatronen, naaldontwerp en individueel instelbare injectiedruk zorgt de IMAX 630 voor een nauwkeurige en gelijkmatige injectie.

Hij wordt geleverd met instelbare injectiesnelheden en de hoogste injectienauwkeurigheid. Het uitstekende hygiënische ontwerp zorgt voor betrouwbare, duurzame en bewezen resultaten, waardoor de smaak en kwaliteit van pluimveeproducten verbetert.

JBT zal aanwezig zijn op Anuga FoodTec 2024 in hal 6.1, stand D090 F119 van 19 tot 22 maart 2024 in Keulen, Duitsland, waar u al deze oplossingen met eigen ogen kunt zien.

Download de plattegrond voor een sneak-peak en boek vandaag nog een demonstratie!