Leestijd: 2 min -

Als u een klein of middelgroot bedrijf bent dat worst produceert en vlees verwerkt, wat zijn dan de grootste uitdagingen om uw bedrijf draaiende te houden? Het is waarschijnlijk een goede gok dat het laag houden van de overheadkosten - met name arbeid en nutsvoorzieningen - een van de grootste uitdagingen is.

In een dergelijke omgeving kunnen energie-efficiënte, geautomatiseerde oplossingen een echt antwoord bieden, en dit is waar JBT TIPPER TIE - de wereldwijde leverancier van verwerkings- en clipverpakkingsmachines - zijn steentje bijdraagt.

TIPPER TIE, die samen met de rest van JBT zal exposeren op de American Convention of Meat Processors & Suppliers' Exhibition van 1-3 augustus 2024, zal een reeks geautomatiseerde oplossingen onder de aandacht brengen die nu al een verschil maken voor salami- en worstbedrijven.

Deze oplossingen omvatten de gloednieuwe TTstick, een automatische ophanglijn die een showstopper is als het gaat om automatiseringsoplossingen voor middelgrote verwerkers.

Vertegenwoordigt de voortdurende evolutie van TIPPER TIE's baanbrekende automatische hanglijntechnologieMet de TTstick kunnen verwerkers die gerookte of gedroogde worst en salami ophangen zowel besparen als hun productiviteit verhogen.

Daarnaast zal TIPPER TIE de aandacht vestigen op de TTVac clipper vac lijn, een veelzijdige oplossing voor het vacumeren en knippen van een verscheidenheid aan producten, die ideaal is voor kleine en middelgrote verwerkers en commissariaten.

Balans tussen automatisering en eenvoud

Volgens TIPPER TIE's Director of Product Management, Conrad Faust, is het voordeel van de machine niet alleen dat het "aanzienlijke arbeidsbesparingen" oplevert, maar ook dat er dankzij de precisie van het systeem consistent meer product op een rookstick kan worden geplaatst. En dat leidt tot een hogere productiviteit.

"Onze machines kunnen gebruik maken van de bestaande rookpijpen die momenteel in een faciliteit aanwezig zijn en dit vermindert de investering in de overgang van het handmatig plaatsen van lussen naar een automatisch systeem dat de volledige rookpijp aan de operator presenteert (of een ander verwerkingssysteem in meer geautomatiseerde fabrieken)", legt hij uit.

"Het is duidelijk dat iedereen worstelt met arbeid en verloop en de kosten om goede werknemers te houden en nieuwe op te leiden. Daarom is intelligente automatisering, automatisering van arbeidsintensieve taken die vervelend zijn maar ook moeilijk om goed uit te voeren, waar bedrijven echt grote voordelen uit kunnen halen."

Wat TIPPER TIE oplossingen onderscheidt, zegt Faust, is het feit dat ze een toename in automatisering bieden, zonder onnodig complexe machines te creëren.

"We proberen altijd een balans te vinden tussen automatisering en eenvoud. We willen een robuuste oplossing creëren die lang meegaat en die jaar na jaar gemakkelijk is aan te passen en te onderhouden," vervolgt hij. "Het doet een klant geen goed om een volledig automatische oplossing te installeren en vervolgens achter elektrische problemen en defecte sensoren of stelmotoren aan te lopen omdat hun oplossing te ingewikkeld was.

"TIPPER TIE heeft echt een goede balans gevonden met de betrouwbare en robuuste TT1815 en 1512 lijn tondeuses en de nieuwste evolutie van onze automatische ophangsystemen de TTStick."

JBT TIPPER TIE zal aanwezig zijn op de American Convention Of Meat Processors & Suppliers' Exhibition van 1-3 augustus 2024.