Leestijd: 2 min -

Wil je profiteren van JBT DSI's precisiewaterstraal portioneertechnologieën voor eiwitten, maar ben je nog niet klaar om de stap te zetten naar machines met een hoog rendement? De onlangs geïntroduceerde DSI 812 Compact Portioner biedt een ideale oplossing voor kleine en middelgrote klanten, met alle voordelen van het systeem in een kleiner formaat.

De DSI 812, die te zien zal zijn op de American Convention of Meat Processors & Suppliers' Exhibition van 1-3 augustus 2024, is een waterstraal portioneerder met een ingebouwde pomp die geschikt is voor de kleine tot middelgrote installaties van JBT, maar met dezelfde geweldige snijstrategieën van DSI.

De flexibele en kosteneffectieve DSI 812 - die met één druk op de knop kan overschakelen van porties naar blokjes of reepjes - kan zowel de opbrengst verbeteren door handmatig portioneren als arbeidsbesparingen opleveren doordat er minder geschoold personeel nodig is.

Maar de compacte portioneerder kan klanten ook helpen om aanzienlijk te besparen, van vloeroppervlak tot energierekening.

Volgens Tricia Harlan, Global DSI Applications Manager, neemt de DSI 812 tot 70% minder ruimte in beslag in vergelijking met waterstraal portioneerders uit vergelijkbare series. Bovendien zegt ze dat de ingebouwde servogestuurde waterstraalpomp het vloeroppervlak optimaliseert en tot 40% minder energie verbruikt in vergelijking met hydraulische systemen.

De JBT DSI 812: levert complexe snijstrategieën met één druk op de knop.

Vanuit het perspectief van arbeid zegt Harlan dat de oplossing in staat is geweest om het aantal handmatige snijposities met wel 10 te verminderen, afhankelijk van de portioneringstoepassing. "Nu arbeidskrachten moeilijk te vinden zijn, maakt de mogelijkheid om hoogopgeleide arbeidskrachten in te zetten in andere gebieden van de fabriek de waterstraal portioneerder een geweldige optie bij het zoeken naar automatisering," zegt ze.

Sinds de introductie 12 maanden geleden, hebben DSI 812 installaties klanten tijd en geld bespaard bij het portioneren van een breed scala aan producten, waaronder kip, varkensvlees en rundvlees; des te belangrijker gezien de huidige arbeidsuitdagingen in veel wereldwijde markten.

"Sinds de Covid-19 pandemie in 2020 is automatisering en arbeid de grootste trend in de hele vleesverwerkende industrie ", legt Harlan uit. "Zowel kleine als grote verwerkers kampen met een tekort aan arbeidskrachten. De DSI 812 heeft klanten een oplossing geboden die de behoefte aan hooggekwalificeerde arbeid helpt te verminderen en toch een hoge opbrengst voor een product van hoge kwaliteit biedt."

JBT DSI zal de DSI 812 Compact Portioner tonen op de American Convention of Meat Processors & Suppliers' Exhibition van 1-3 augustus 2024.

LEES MEER over de DSI 812 compacte portioneerder