Leestijd: 3 min -

Wilt u de efficiëntie en productiviteit van de eiwitverwerking verbeteren? Een van de nieuwste toevoegingen aan de JBT familie, alco, zou wel eens de oplossingen kunnen hebben die uw bedrijf nodig heeft in de vorm van de alco Flattening Machine ASP en de alco Tenderizer ASC.

Gericht op het verbeteren van de processtap van het "pletten" van producten om een hogere toegevoegde waarde te bereiken, de alco pletmachine ASP een aanzienlijke vereenvoudiging van de verdere verwerkingsstappen bij de productie van kant-en-klare levensmiddelen.

De ASP Flattening Machine, die wordt gebruikt om een gestandaardiseerde homogene productdikte te bereiken en het oppervlak te vergroten, zorgt voor kortere kooktijden, minder kookverlies en minder voedselverspilling, waardoor de duurzaamheid van het proces wordt verbeterd.

De ASP is perfect voor alles van roulades tot kebab en gyros en is ook nuttig voor producten zoals escalopes of steaks, die later worden gepaneerd of gemarineerd, omdat de coating beter wordt opgenomen. Het systeem levert ook smaakvoordelen op door de malsheid van het product te verbeteren.
Hygiëne is een andere belangrijke overweging.

Dankzij het eenvoudig te bedienen, toegankelijke ontwerp van de ASP is de machine eenvoudig te reinigen en in optimale omstandigheden te houden, terwijl ze ook kan worden aangepast aan de individuele eisen van de klant.

Hoe het werkt
De pletmachine gebruikt drie paar rollen die op industriële schaal alle soorten producten afwisselend aandrukken en loslaten tot een uniforme productdikte. Deze beproefde techniek is populair om het geheugeneffect te voorkomen en het product in de gewenste, afgevlakte vorm te houden.

Als operator heeft u volledige controle over de productdikte, die kan worden gekozen van 4 mm tot 45 mm. Meer dan 20 jaar continue ontwikkeling door de vakkennis van alco, maar ook door nauwe samenwerking met onze klanten, hebben geholpen om kinderziektes en kleine details glad te strijken, zoals rubberen aandrijfrollen om het slippen van de band te voorkomen, watersproeiers om eiwitophoping op de band te voorkomen of zelfs een bandspanner met snelspansysteem om het reinigen te vergemakkelijken.

De alco pletmachine ASP is gebouwd om te doen wat de naam zegt: uw product pletten precies zoals u het nodig hebt - met minimale insteltijden, onderhoud of stilstand.

De alco Tenderizer ASP
Even nuttig is dealco Tenderizer ASC, een systeem dat perfect is voor het maken van oppervlaktesnedes in alles van steaks en hamburgerlapjes tot gehaktproducten en koteletten; een proces dat de malsheid van het product en de vormstabiliteit na kookprocessen aanzienlijk verhoogt.

Talrijke kleinere incisies snijden door pezen en spiervezels, waardoor de spiervezels niet kunnen samentrekken en het gewenste eindproduct veel gemakkelijker kan worden bereikt.

De ASC heeft een hoge productiviteit met een korte terugverdientijd en een hoge bedrijfszekerheid, en beschikt over een traploos regelbare bandsnelheid en in hoogte verstelbare messenrollen. De robuuste constructie van de ASC bestaat uit roestvrij staal en andere materialen die zijn goedgekeurd voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie.

Het systeem is ontworpen volgens de nieuwste hygiëne- en veiligheidsnormen en bevat ook een opvangbak voor productresten onder het tendergedeelte voor een schone vloer.

LEES MEER over de alco pletmachine ASP en de alco Tenderizer ASC.