Leestijd: 3 min -

Verruilen Europese consumenten traditionele broodkruimelcoatings voor bloemcoatings? Volgens recent onderzoek is er in Europa steeds meer vraag naar voedingsmiddelen met een meellaag, een traditioneel populair product in de VS, vanwege hun veelzijdigheid in het overbrengen van smaken, oppervlakte-effecten en textuur.

Wanneer meelcoatings worden toegepast op producten zoals gevogelte, vis, plantaardige eiwitten of groenten, zorgen ze voor een heerlijke smaak en een unieke krokante textuur. Daarnaast speelt de beschikbaarheid van verschillende bloemopties, zoals glutenvrij of volkoren, in op de groeiende vraag naar gezondere alternatieven.

Recente analyse van GII Wereldwijde Informatie ontdekte dat, geïnspireerd door Amerikaanse quick service restaurants, consumenten in heel Europa steeds vaker wit maïsmeel gebruiken om een handgemaakte smaak te krijgen, niet alleen voor kip, maar ook steeds vaker voor plantaardig voedsel.

"In heel Europa heeft iedereen het over dit soort producten", zegt Marcelo Scharlack, Regional Solutions Manager van JBT voor Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika. "We zien dat traditionele coatingproducten schapruimte verliezen aan producten met een handgemaakt, knapperig, met bloem bestoven gevoel."

Om aan deze veranderende voorkeuren tegemoet te komen, heeft JBT apparatuur ontwikkeld die een "huisgemaakte" stijl kan leveren met producten op basis van bloem.

Coatingtechnologieën voor voedingsmiddelen: Een synergie van innovatie

Meelcoatings zijn berucht om hun moeilijke hanteerbaarheid bij machinaal aanbrengen. Ze vloeien niet vrij en hebben de neiging om in te pakken als ze niet mechanisch worden verplaatst, waardoor een speciaal ontworpen applicator nodig is voor een goede recirculatie en toepassing die doet wat thuis met de hand wordt gedaan.

JBT heeft jarenlange ervaring in het creëren van gecoat voedsel en heeft oplossingen ontwikkeld om dit soort uitdagingen effectief op te lossen. De oplossingen van JBT beslaan het hele spectrum van coatings, inclusief applicators voor: Meelcoating, Conventioneel paneren, Tempura paneren, Vrijstromend paneren en Japanse stijl paneren.

De toevoeging van Alco's uitgebreide assortiment coatingapparatuur heeft JBT's coatingoplossingen uitzonderlijk goed aangevuld en uitgebreid. Een goed voorbeeld van deze fusie is de toevoeging van de alco Home Style Drum Breaderwaarbij JBT zijn mogelijkheden heeft uitgebreid, zodat het op een efficiënte manier producten met een hoge capaciteit kan produceren.

"We zagen het potentieel om de alco Drum Breader nog beter te maken en hebben hem door middel van kleine technische aanpassingen getransformeerd in een systeem dat beter geschikt is voor hogere capaciteiten," legt Scharlack uit.

Expertise combineren

Een ander bewijs van de positieve effecten die worden bereikt door het integreren van technologieën is de combinatie van de alco Drum Breader en Triltransportsysteem van Urtasuneen andere recente toevoeging aan de JBT familie. De gecombineerde technologieën zorgen voor een aanzienlijke verbetering van het gemak waarmee producten kunnen worden gehanteerd wanneer ze door de productielijn naar de volgende verwerkingsfase gaan.

"Door het Urtasun trilsysteem af te stemmen op de alco Drum Breader, leveren we een oplossing die een reeks verschillende coatings op basis van meel kan verwerken en efficiënte resultaten levert tegen een concurrerende prijs," vervolgt Scharlack.

Oplossingen op maat voor elke toepassing

Meer nog, JBT's procesexperts, technieken en technologieën staan klaar om u te helpen de bloem-gecoate resultaten te krijgen die u nastreeft. Met 's werelds grootste database met applicatietests en meer dan 60 jaar ervaring in het verwerken van voedingsmiddelen, weten we hoe we het beste uit uw product kunnen halen op het gebied van smaak, opbrengst en consistentie.

De voedselexperts van JBT's Food Technology Centers helpen u uw ideeën te ontwikkelen of bestaande ideeën te verbeteren. De tests kunnen persoonlijk of via een live videoverbinding worden uitgevoerd op onze testlocatie of als on-site demonstraties met onze mobiele labapparatuur in uw faciliteit.

Klik hier voor meer informatie over JBT's oplossingen voor producten met meelcoating en vraag een proefversie aan!