Leestijd: 2 min -

Wilt u meer uit uw gerookte of droge worst halen? JBT Tipper Tie, een toonaangevende wereldwijde leverancier van verwerkings- en knipmachines voor worst en hele hammen, zal op de komende Anuga FoodTec 2024 beurs de effectiviteit van zijn TTStick Automated Hanging System laten zien, niet alleen om de werkzaamheden te stroomlijnen, maar ook om klanten te helpen tot 25% meer product in hun rookhuizen en droogkamers te krijgen.

Met een eenvoudige maar effectieve automatische ophangtechnologie is de TTStick de nieuwste in de succesvolle lijn van hogesnelheidsophangsystemen van Tipper Tie. Geautomatiseerde ophangsystemen. Er kunnen tot 100 lussen per minuut worden opgehangen en zal deel uitmaken van een werklijn op de show samen met een TT1512 Automatische Dubbele Clipper.

Bezoekers van de Anuga FoodTec, die van 19 tot 22 maart plaatsvindt in Keulen, Duitsland, kunnen ook de SVU6800Tipper Tie's nieuwste Automatic Double Clipper voor hele spieren of grote producten, inclusief producten met moeilijk te verwerken spaandarmen.

Productiviteit verhogen

De TTStick combineert de allernieuwste geautomatiseerde ophangtechnologie met zeer intuïtieve, gebruiksvriendelijke bedieningselementen en zorgt zo voor arbeidsbesparing, minder ergonomische problemen en een hogere productiviteit, met de mogelijkheid om de kwaliteit van de worst te verbeteren door de menselijke tussenkomst tijdens het productieproces te verminderen.

Volgens JBT Tipper Tie's Director of Product Management, Conrad Faust, stelt de technologie klanten in staat om meer worsten op een rookstok te plaatsen, met behoud van een optimale tussenruimte, wat betekent dat ze meer producten in droogkamers en rookhuizen kunnen krijgen. Een dergelijke optie, zegt Faust, is enorm belangrijk voor de productie van gehangen producten zoals salami's en peperoni's.

"Als je een gedroogde worst maakt, die een bepaalde tijd in een droogkamer moet doorbrengen, worden fabrieken beperkt door de hoeveelheid product die ze in die kamers kwijt kunnen", vervolgt hij. "Zelfs bij een klant die rookworsten maakt, worden ze beperkt door de hoeveelheid vlees die ze in de rookruimte kunnen krijgen.

"Door onze klanten in staat te stellen meer product in de rokerij of droogkamers te krijgen omdat we het menselijke element eruit hebben gehaald, kunnen ze - in veel gevallen - hun productie verhogen. Aangezien ruimte de bottle neck is in rokerijen en droogkamers, kan 25% meer product op een rek een zeer grote impact hebben voor onze klanten."

In feite is het wegnemen van het menselijke element een bijkomend voordeel van de TT Stick, legt Faust uit. Aangezien een groot deel van de salamiproductie afhankelijk is van de groei van nuttige schimmels op de worst, kan elke vorm van manipulatie van het product het product beïnvloeden. Het kan ook leiden tot een inconsistente afstand tussen de opgehangen worsten. "Hoe minder handelingen, hoe minder menselijke tussenkomst, hoe beter voor een salamiproductie van echte kwaliteit," voegt Faust toe.

JBT Tipper Tie zal aanwezig zijn op Anuga FoodTec 2024 in Hal 6.1, Stand D090-F119 van 19-22 maart 2024 in Keulen, Duitsland.