Leestijd: 3 min -

Bent u op zoek naar de ideale oven en kooktechnologie met hoge capaciteit die perfect past bij uw product en de behoeften van uw bedrijf? Of u nu op zoek bent naar een lineaire oven voor koken met hoge snelheid of naar spiraalovens met geforceerde convectie, JBT heeft de oplossingen om aan uw productie-eisen te voldoen.

We begrijpen dat elk product, proces en klant uniek is, en daarom bieden we een breed scala aan ovenoplossingen en bereidingsmethoden.

Hier leidt JBT Regional Solutions Manager, Marcelo Scharlack, ons door JBT's huidige aanbod van oplossingen met hoge capaciteit, allemaal ontworpen met uw productie-eisen in het achterhoofd.

Als het gaat om bereidingsmethoden en ovenoplossingen, kan geen enkele andere fabrikant van voedselapparatuur tippen aan de flexibiliteit en het assortiment dat JBT biedt. We zijn erg goed in het verplaatsen van lucht en dat weerspiegelt zich in onze apparatuur.

Onze expertise ligt in het optimaliseren van de luchtstroom in onze apparatuur, wat resulteert in een constant hoge opbrengst, een onberispelijk product en een uitstekend rendement op investering. U kunt er zeker van zijn dat elke technologische oplossing die we bieden, doordacht is ontworpen om een optimale luchtcirculatie in de oven te garanderen, wat uitzonderlijke resultaten oplevert.

We maken goed gebruik van de fysica in de apparatuur. Onze nieuwste ontwikkeling is de TwinDrum PRoYIELD (hierboven afgebeeld). Deze innovatie zorgt voor een revolutie in onze spiraaloven door de dubbele luchtstroom van zowel de linker- als de rechterkant van de schoorsteen. Door de lucht op deze manier om te leiden, creëren we een gelijkmatigere warmteverdeling, wat resulteert in minder interne temperatuurverschillen en een betere productkwaliteit.

Met de TwinDrum PRoYIELD kunnen klanten aanzienlijke voordelen verwachten. Overkoken wordt geminimaliseerd, zodat producten perfect gaar zijn. De opbrengst wordt verhoogd, waardoor de output en winstgevendheid van uw activiteiten worden gemaximaliseerd. Daarnaast worden kleurverschillen in eindproducten tot een minimum beperkt, waardoor ze visueel aantrekkelijker en beter verkoopbaar zijn.

Deze baanbrekende technologie tilt onze toch al uitzonderlijke oplossing naar nieuwe hoogten en voldoet aan de eisen van klanten die voortdurend op zoek zijn naar verbeteringen in hun producten.

Winnende combinaties

Het combineren van oplossingen is een ander gebied waarin JBT uitblinkt. We begrijpen dat het combineren van verschillende oplossingen kan leiden tot nog grotere voordelen voor onze klanten. Een goed voorbeeld is de Contact Cooker in combinatie met de Lineaire Impingement Oven. Dubbele D Revoband. Het combineren van deze oplossingen als een enkele stapel kookoplossingen resulteert in rendementswinsten tot 5% en capaciteitswinsten van 10% of meer.

De Formcook Contact Cooker maakt gebruik van een teflonband om het oppervlak van eiwitproducten zoals kipfilets dicht te schroeien om vocht- of rendementsverlies te voorkomen voordat ze naar de hoofdoven gaan. Deze aanpak levert niet alleen een sappiger product op, maar ook een hogere opbrengst.

Een ideale aanvulling is de Double D Revoband continue eiwitovenDe meest succesvolle convectieoven met hoge snelheid, verticale luchtstroom, lineaire impingement stijl. De Revoband maakt gebruik van lucht met hoge snelheid om een consistente kleurontwikkeling en uniforme kookresultaten te garanderen.

De Revoband-oven is voorzien van nauwkeurig geregelde verticale hete lucht die van boven en onder de band op het product wordt gericht. Dankzij de hoge temperatuur, tot 280 graden, heeft de oven uitstekende mogelijkheden om een hoge kleurontwikkeling te genereren.

Innovatieve ontwerpen

De Double D Chargrill en Bar Marker is een andere recente technologische vooruitgang die JBT heeft geïntroduceerd en die zich onderscheidt door zijn originaliteit en innovatieve ontwerp.

De grillmarkeerfunctie van het systeem, die is ontwikkeld om de smaak en het uiterlijk van een breed scala aan volledig gegaard gevogelte, vlees en vis te verbeteren, produceert gesimuleerde grillmarkeringen aan één kant om het uiterlijk en de smaak van volledig gegaarde items te verbeteren.

Ondertussen maakt de dichtschroeifunctie gebruik van een gecontroleerde vlam om het oppervlak van verschillende producten dicht te schroeien, inclusief maar niet beperkt tot volledig gegaarde eiwitten en groenten.

Door voortdurend de grenzen van oventechnologie en design te verleggen, blijft JBT in de voorhoede van het leveren van innovatieve oplossingen om aan de veranderende behoeften van de voedingsindustrie te voldoen. Ontdek de perfecte ovenoplossing voor uw bedrijf met JBT, uw vertrouwde partner in de voedingsindustrie.

In deel twee van deze serie kijken we naar oplossingen met een kleinere capaciteit.

LEES MEER over JBT's assortiment ovens en kookapparatuur.