Leestijd: 4 min -

Bij JBT streven we naar duurzaamheid en verantwoord gebruik van hulpbronnen in de voedingsindustrie. We begrijpen de vitale rol die de voedingsindustrie speelt in het voeden van de wereldbevolking, en we streven ernaar technologieën en oplossingen te ontwikkelen die niet alleen de efficiëntie en opbrengst verbeteren, maar ook afval minimaliseren en onze impact op het milieu verminderen.

Daartoe bieden wij een breed scala aan technologieën en oplossingen om voedselverwerkers te helpen hun rendement te maximaliseren en hun efficiëntie te verbeteren. Van waterstraal portioneringssystemen en koken en invriezen apparatuur tot post-oogst coatings en roboticaWij beschikken over de apparatuur, de digitale hulpmiddelen en de expertise om onze klanten te helpen hun activiteiten te optimaliseren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

In deze blog gaan we dieper in op enkele van de technologieën en oplossingen die JBT te bieden heeft voor eiwitverwerkers, waarbij we de voordelen en de impact ervan belichten om onze klanten te helpen een hogere opbrengst te bereiken. Of u nu op zoek bent naar het optimaliseren van eiwitporties, het verbeteren van het kookrendement of het verbeteren van de efficiëntie en opbrengst tijdens het snijden, JBT heeft de oplossing voor u.

DSI - Waterstraalboring

JBT's DSI Waterstraal Portionering systemen zijn ontworpen om het waterverbruik in de voedselverwerkende industrie te optimaliseren. Deze systemen maken gebruik van precisie waterstraal snijtechnologie om gevogelte, vlees, zeevruchten en plantaardige producten efficiënt en nauwkeurig in precieze porties te snijden.

Een van de belangrijkste voordelen van het Waterjet Portioneringssysteem is de visie en de software voor optimalisering van de portiewaarde, die de optimale en meest winstgevende portioneringsstrategie creëert die de waarde voor onze klanten maximaliseert, terwijl voedselverspilling wordt geminimaliseerd en een hogere opbrengst wordt bereikt dan bij het traditionele handmatige proces.

De DSI-Quantum servopomp kan niet alleen het portioneren optimaliseren, maar verbruikt ook 60% van het vermogen van een hydraulische pomp en elimineert de inschakelstroom van een motor van 100 pk. Verwerkers die van het hydraulische systeem op het DSI-systeem zijn overgestapt, hebben energiekosten van meer dan 20.000 dollar per jaar bespaard.

Optimaal kookproces voor meer opbrengst

De combinatie van JBT's Formcook Contact Cooker en Stein Twindrum™ Spiraaloven is een krachtige oplossing voor het maximaliseren van opbrengst en winst bij het koken van gevogelte met hele spieren.

Door het productoppervlak voor te koken in de Contact Cooker voordat het de Twindrum Spiral Oven ingaat, kunnen verwerkingslijnen het kookverlies tot 10% beperken en de prestaties tot 20% verhogen. Dit resulteert niet alleen in een product van hogere kwaliteit, maar maakt ook langere intervallen tussen reinigingsstops mogelijk, waardoor het waterverbruik en de totale bedrijfskosten dalen.

De Contact Cooker en Twindrum Spiral Oven verbeteren niet alleen de opbrengst en de prestaties, maar bieden nog een reeks andere voordelen. De Contact Cooker maakt gebruik van directe warmteoverdracht om het product te koken, waardoor het natuurlijke sap en de vetten in het product worden opgesloten. Dit zorgt voor een product van de hoogste kwaliteit en minimaliseert kookverliezen. De Twindrum Spiral Oven daarentegen maakt gebruik van een convectie kookproces dat zorgt voor snellere kooktijden, energie-efficiëntie en een uniforme kleurontwikkeling.

Invriezen - korst invriezen

JBT's Frigoscandia ADVANTEC™ Impingement Freezer technologie maakt gebruik van korstbevriezing om het snijden in de voedselverwerkende industrie te verbeteren. Het invriezen van de korst is een proces dat het oppervlak van delicatessen stabiliseert, wat resulteert in een hogere doorvoer, opbrengst en hygiëne bij het snijden.

Een van de belangrijkste voordelen van korstvriezen is de mogelijkheid om voedselverspilling tegen te gaan. Door het oppervlak van het product te stabiliseren, wordt het snijden consistenter en nauwkeuriger, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en conformiteit wordt gemaximaliseerd. Dit resulteert niet alleen in een product van hogere kwaliteit, maar verhoogt ook de totale opbrengst.

De ADVANTEC Impingement Freezer heeft niet alleen minder afval, maar biedt nog een aantal andere voordelen. Hij maakt gebruik van impingement technologie om producten snel en gelijkmatig in te vriezen, wat resulteert in een hogere kwaliteit van het eindproduct met minimale uitdroging. De vriezer heeft ook een hygiënisch ontwerp, waarbij alle oppervlakken die in contact komen met voedsel gemakkelijk te reinigen zijn.

Optimaliseer voedselverwerkingsprocessen met JBT

JBT zet zich in voor duurzaamheid en verantwoord gebruik van middelen in de voedingsindustrie. Wij bieden een breed scala aan technologieën en oplossingen die ontworpen zijn om onze klanten te helpen de opbrengst te maximaliseren en de efficiëntie te verbeteren, terwijl afval wordt geminimaliseerd en hun impact op het milieu wordt verminderd.

Om onze klanten te ondersteunen bij hun inspanningen om hun activiteiten te optimaliseren, bieden wij een reeks hulpmiddelen, waaronder onze Voedsel Technologie Centra en OmniBlu platform voor digitale oplossingen en diensten. Deze programma's bieden toegang tot machinaal leren en experts uit de sector, training en technische ondersteuning om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

Food Technology Centers Bij JBT willen we onze klanten helpen hun activiteiten te optimaliseren en hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. Ter ondersteuning van deze inspanningen bieden we een reeks hulpmiddelen, waaronder onze Food Technology Centers (FTC's).

Onze FTC's bevinden zich over de hele wereld en zijn uitgerust met apparatuur van JBT en bemand met ervaren professionals die toegang hebben tot een database van meer dan 10.000 toepassingen. Deze centra bieden training, demonstraties van apparatuur en ondersteuning voor product- en procesontwikkeling, strenge tests van nieuwe apparatuur, werkzaamheden in voedingslaboratoria, industriële en wetenschappelijke symposia en live demo's bij onze klanten.

OmniBlu

JBT's OmniBlu platform is een uitgebreide oplossing voor het optimaliseren van voedselverwerkingsprocessen. Met zijn digitale tools kunnen we de gezondheid en prestaties van machines in real-time monitoren en helpen bij het verbeteren van energie- en waterbesparingen.

Een van de belangrijkste voordelen van OmniBlu is de mogelijkheid om het energie- en watergebruik te optimaliseren. Door factoren zoals de concentraties van reinigingschemicaliën en het volume en de temperatuur van het reinigingswater te bewaken, kunnen wij onmiddellijke feedback geven en onze klanten helpen verspilling en kosten in alle stadia van het productieproces te verminderen.

Naast het verbeteren van de efficiëntie helpt OmniBlu om het gebruik van grondstoffen te optimaliseren en voedselverspilling te verminderen. Door gebruik te maken van data analytics en machine learning kan OmniBlu kansen voor verbetering identificeren en aanbevelingen doen voor het optimaliseren van processen.